Home Dit doen wijWij verslaan armoede Wij creëren mogelijkheden
Foto: Julius Caeser Kasujja / Oxfam Novib

Wij creëren mogelijkheden

Vrouwen en jongeren kunnen gemeenschappen veiliger en sterker maken. Daarom creëren we kansen voor jongeren, komen we op voor vrouwenrechten en geven we microkrediet aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Zoals aan coupeuse Aber in Uganda. Met onze steun groeit haar bedrijf, verslaat ze armoede en bouwt ze aan een duurzame toekomst. Samen creëren we mogelijkheden.

De kracht van sterke gemeenschappen

Een gemeenschap is veiliger en sterker als alle burgers, ook vrouwen en jongeren, hun bijdragen hieraan kunnen leveren. Met sterke gemeenschappen kunnen we armoede beter bestrijden. Daarom moedigen wij vrouwen en jongeren aan om voor zichzelf op te komen zodat ze als gelijken worden gezien in hun gemeenschappen. We komen op voor emancipatie en de rechten van vrouwen, opdat zij zelf de baas zijn over hun lichaam en inkomen.

We vergroten de kansen voor jongeren door ze vaardigheden te leren die nodig zijn voor beroepen waar veel vraag naar is. Ook zorgen we dat jongeren betrokken worden bij beleidsbeslissingen, zodat ze kunnen meepraten over hun toekomst. En we maken de weg vrij voor ondernemerschap in ontwikkelingslanden. We geven toegang tot geld, praktische kennis en coaching via microfinanciering.

Wij verbeteren vrouwenrechten

Niet naar school mogen, niet mogen sporten en geen eigen huis of grond mogen kopen, simpelweg omdat je een vrouw bent. Emancipatie en een betere positie van vrouwen en meisjes zijn binnen handbereik. Wij werken aan een wereld waarin vrouwen dezelfde kansen hebben als mannen.

Bekijk gelijke rechten voor vrouwen

Oxfam Novib eerlijke kansen
Foto: Jeppe Schilder / Oxfam Novib

Betere kansen voor jongeren

Wij geloven in de kracht en het potentieel van jongeren. Toch kunnen jongeren zich in veel ontwikkelingslanden alles behalve optimaal ontwikkelen. Er is een gebrek aan goed onderwijs en de werkeloosheid onder jongeren is hoog. Samen met partnerorganisaties en jongeren zelf creëren wij betere kansen.
 

Zo geven we meer jongeren een kans

Oxfam Novib de strijd tegen belastingontwijking
Foto: Khaula Jamil / Oxfam Novib

Nieuwe ondernemers door microkrediet

Een eigen bedrijf starten of uitbreiden, daar heb je kapitaal voor nodig. In veel ontwikkelingslanden zijn banken echter geen betrouwbare of toegankelijke kredietverstrekkers. Wij geven beginnende ondernemers een eerlijke kans met microfinanciering en trainingen. Samen werken we aan een duurzame toekomst.

Eerlijke kansen voor ondernemers

Oxfam Novib Ontwikkelingshulp werkt
Foto: Hoang Huy / Oxfam Novib

Dit bereikten we vorig jaar

mensen in 8 landen kregen een stem en werden gehoord
557.800
mensen in 8 landen kregen een stem en werden gehoord
Oxfam Novib goed onderwij, ook voor meisjes
12.500
mannen en vrouwen leerden meer over vrouwenrechten en mogelijkheden voor de jeugd
kinderen en jongeren kregen les over hun rechten en het voorkomen van kindhuwelijken
63.100
kinderen en jongeren uit 4 landen kregen les over hun rechten en het voorkomen van kindhuwelijken

Meer resultaten

Wij zijn ervan overtuigd dat het kan: veiligere en sterkere gemeenschappen. Samen werken we aan een duurzame toekomst voor vrouwen en jongeren. Nieuwsgierig naar meer resultaten? Bekijk onze resultaten.

Foto: Saikat Mojumder / Oxfam Novib

Doe mee: versla armoede

De afgelopen 15 jaar is extreme armoede gehalveerd. Met jouw hulp kunnen we armoede voorgoed verslaan. 

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.