Home Dit doen wij Over Oxfam Novib
Foto: Peter Caton / Oxfam Australia

Over Oxfam Novib

Ons verhaal begint in 1956. Drie Nederlanders, onder wie Simon Jelsma, besluiten om mensen in nood structureel te helpen. Bij de watersnoodramp van 1953 krijgt Nederland hulp uit het buitenland. Na de wederopbouw is het onze beurt om anderen te helpen. De eerste Nederlandse ontwikkelingsorganisatie is een feit. Inmiddels zijn we een wereldwijde beweging van mensen die armoede en onrecht verslaan, met projecten, publiekscampagnes, onderzoek en politieke druk in 93 landen.

Geschiedenis Oxfam Novib
Foto:

Onze geschiedenis

Met zijn pleinpreken inspireerde pater Simon Jelsma duizenden Nederlanders om in actie te komen voor mensen in nood. In ruim 60 jaar bereikten we tientallen miljoenen mensen, onder meer met ‘Gast aan Tafel’. Een einde aan extreme armoede was nog nooit zo dichtbij.

Van preken naar wereldwijde armoedebestrijding
Oxfam wereldwijd
Foto:

Oxfam Wereldwijd

Oxfam Novib is onderdeel van Oxfam International, een confederatie van 20 ontwikkelingsorganisaties. Samen zijn we de grootste internationale beweging tegen armoede en werken we in 93 landen.

Bekijk waar we werken
Partners en coalities
Foto: John Ferguson / Oxfam

Samenwerking

Wij werken samen met verschillende partners en coalities, zoals collega-organisaties, overheden en bedrijven. Dankzij deze internationale samenwerking werken we efficiënt en bereiken we veel mensen.

Ontdek wie onze partners en coalities zijn
Oxfam Novib directie en Raad van Toezicht
Foto: Petterik Wiggers / Oxfam Novib

Directie en Raad van Toezicht

De directie van Oxfam Novib geeft richting aan het beleid en vertegenwoordigt Oxfam Novib in de confederatie Oxfam.

Onze directie en hun visie
Oxfam Novib ambassadeurs
Foto: Ilvy Njiokiktjien / Oxfam Novib

Ambassadeurs

Vol overtuiging vragen onze ambassadeurs aandacht voor onze campagnes en thema’s zoals vluchtelingenhulp en belastingontwijking.

Dit zijn onze ambassadeurs
Oxfam Novib open data
Foto: Khaula Jamil / Oxfam Novib

Open data

Via onze projectendata vind je specifieke informatie over onze projecten. Zo maken we ons werk transparant, inzichtelijk en vergelijkbaar met het werk van andere organisaties.

Bekijk onze open data
Oxfam Novib jaarverslag
Foto: Coco McCabe / Oxfam

Jaarverslag

De afgelopen 15 jaar is extreme armoede gehalveerd. In 2030 willen we extreme armoede voorgoed verslagen hebben. We zijn al goed op weg. Onze resultaten laten we je graag zien in ons jaarverslag.

Lees ons jaarverslag
Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.