Foto: Saikat Mojumder / Oxfam Novib

Wij maken het eerlijker

Wij zijn ervan overtuigd dat het kan: eerlijke handel en een eerlijk belastingsysteem. Als we macht en welvaart eerlijker verdelen, creëren we een betere toekomst voor miljarden mensen. Daarom voeren wij actie. Samen met Shamima, die in Bangladesh fatsoenlijke arbeidsrechten en een eerlijk belastingsysteem eist. Samen maken we het eerlijker.

Een rechtvaardige wereld

De kloof tussen arm en rijk is groter dan ooit. Slechts 8 miljardairs bezitten evenveel als de armste helft van de wereldbevolking. Deze extreme ongelijkheid zorgt in ontwikkelingslanden voor economische stilstand, groeiende misdaadcijfers en oneerlijke kansen voor miljarden mensen.

Het kan eerlijker

Wij zijn ervan overtuigd dat het eerlijker kan. Daarom zetten wij ons in voor een eerlijk belastingsysteem zodat multinationals geen belasting kunnen ontwijken en arme landen meer inkomsten ontvangen. We voeren actie voor eerlijke handel en eerlijke prijzen, zodat arme mensen en kleine boeren de kans krijgen om uit armoede te ontsnappen.

We ontwikkelden de Eerlijke Bankwijzer en Eerlijke Verzekeringswijzer zodat burgers kunnen zien hoe hun bank en verzekeraar scoort op onder meer arbeidsrechten, corruptiebestrijding, klimaatverandering en belastingontwijking. En we maken ons hard voor het behoud van 0,7% ontwikkelingshulp: een bewezen effectief wapen in de strijd tegen armoede. Samen maken we een einde aan extreme ongelijkheid.

Geld en bezit eerlijker verdelen

De kloof tussen arm en rijk is groter dan ooit. En terwijl de rijksten rijker worden, wordt het voor de armsten steeds lastiger om aan armoede te ontsnappen. Wij strijden tegen extreme ongelijkheid en creëren kansen voor iedereen.

Ontdek de strijd voor eerlijke kansen

Oxfam Novib eerlijke kansen
Foto: Saikat Mojumder / Oxfam Novib

Eerlijk belasting betalen

Multinationals ontwijken massaal belasting. De gewone man is de dupe en betaalt de rekening. Want scholen en wegen moeten wel betaald worden. Overheden moeten belastingontwijking door multinationals nu aanpakken. Dit is dé manier om extreme ongelijkheid te bestrijden.

Belastingparadijzen, dit doen we eraan

Oxfam Novib de strijd tegen belastingontwijking
Foto: Saikat Mojumder / Oxfam Novib

Ontwikkeling werkt

De afgelopen 15 jaar zijn armoede en honger wereldwijd gehalveerd. Ontwikkelingssamenwerking is bewezen effectief. Waarom hoor je soms dan toch over strijkstokken en zelfs een bodemloze put?

De feiten over ontwikkelingssamenwerking

Oxfam Novib Ontwikkelingshulp werkt
Foto: Kimlong Meng / Oxfam Novib

Dit bereikten we vorig jaar

Oxfam Novib is een van initiatiefnemers van de Eerlijke Bankwijzer
860
lokale maatschappelijke organisaties in 15 landen kunnen beter beleid beïnvloeden om armoede te verslaan
Oxfam Novib pleit voor openbare begrotingen van gemeenten, zodat burgers weten hoe hun belastinggeld wordt besteed
90
keer pasten internationale bedrijven hun beleid aan op vrouwenrechten, belasting en landbouw

Meer resultaten

Wij zijn ervan overtuigd dat het kan: een eerlijkere wereld. Samen creëren wij eerlijke kansen en verslaan we armoede. Nieuwsgierig naar meer resultaten? Bekijk onze resultaten.

Foto: Eleanor Farmer / Oxfam

Doe mee: versla armoede

De afgelopen 15 jaar is extreme armoede gehalveerd. Met jouw hulp kunnen we armoede voorgoed verslaan. 

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.