Foto: Oxfam Novib

Ambassadeur Dolf Jansen

Als cabaretier Dolf Jansen iets verschrikkelijk vindt, dan is het landroof. ‘Landjepik is een afschuwelijke behandeling van mens en land.’
Geen wonder dus Dolf al ruim 15 jaar samen met Oxfam Novib armoede verslaat: ‘Samen kunnen we honger en ongelijkheid aanpakken.’

Dolf vertelt over zijn inzet voor Oxfam Novib bij het tv-programma Koffietijd.
In het televisieprogramma De Tafel van Tijs praat Dolf over ontwikkelingssamenwerking, de Nederlandse politieke partijen en zijn visie op de wereld.

Oxfam-Novib-ambassadeur-Dolf_Jansen10013-Chris-de-Bode-Oxfam-Novib

Dolf tegen belastingontwijking

Dolf’s betrokkenheid is groot. Hij vraagt aandacht voor de kloof tussen arm en rijk. Hij helpt mee in de campagne tegen wereldwijde belastingontwijking. En hij spreekt grote bedrijvenketens aan op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. 
Dolf in actie tegen belastingontwijking

Dolf tegen landroof

Dolf bezocht onder meer Cambodja waar hij projecten over landroof, klimaatverandering en kledingindustrie bezocht. Kleinschalige boeren zijn daar de dupe van landroof door grote bedrijven. Dolf sprak met boeren over hun verzet en hoe zij er toch wisten te blijven wonen. Dolf spreekt zich uit tegen landroof en noemt het ‘een afschuwelijke behandeling van mens en land’.
Dolf spreekt zich uit tegen landjepik

Oxfam-Novib-Cambodja-klimaatverandering-Dolf-Jansen-12301-Margriet JeningaOxfam Novib

Dolf over klimaatverandering

In Cambodja ontdekt Dolf slimme oplossingen tegen klimaatverandering bij lokale boeren. Ook ziet hij hoe boeren getraind worden om zich weerbaarder te maken tegen klimaatverandering. ‘Er is een tekort aan water, maar de boeren irrigeren hun land nu met behulp van een mooi Oudhollands middel, de windmolen. Zo maken ze zich weerbaarder tegen droogte.’Dolf voor Giro555

Ook tijdens de campagne van Giro555 voor de hongersnood in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen kwam Dolf in actie. Voor Radio 2 maakt Dolf hierover een column.
Dolf over wat wij Nederlanders wel en niet kunnen


Oxfam-Novib-Dolf-Jansen-ambassadeur-IMG-20160209-WA001-Oxfam-Novib

Meer weten over Dolf? Bekijk de website van Dolf Jansen.


Foto's: Chris de Bode, Margriet Jeninga en Oxfam Novib.

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.