Home ActueelNieuws Nederland belastingparadijs: de stunt

Nederland belastingparadijs: de stunt

  • 7 juli 2016
Directeur Tom van der Lee van Oxfam Novib (links) en ambassadeur Dolf Jansen (rechts) overhandigen de aangiftes aan leden van de Tweede kamer. Foto: Arie Kievit
Directeur Tom van der Lee van Oxfam Novib (links) en ambassadeur Dolf Jansen (rechts) overhandigen de aangiftes aan leden van de Tweede kamer. Foto: Arie Kievit

De afgelopen maanden riepen wij jullie op om je stem te laten horen: stop met belastingontwijking! Belastingontwijking kost ontwikkelingslanden 100 miljard per jaar, terwijl zij dit juist hard nodig hebben. Met trots kunnen we zeggen dat we dankzij jullie tienduizenden aangiftes tegen de Nederlandse overheid hebben ontvangen, internationaal hebben we zelfs 280.000 steunbetuigingen ontvangen. Op 7 juli presenteerden wij dit aan leden van de Tweede Kamer.

Een succesvol begin

Dankzij jullie inzet konden wij aan de politici laten zien dat heel veel mensen, net als wij, tegen belastingontwijking zijn. Een aantal politici namen jullie aangiftes graag in ontvangst. Carola Schouten (CU), Arnold Merkies (SP), Ed Groot (PvdA), Steven van Weyenberg (D66), Rik Grashoff (GroenLinks) en Marianne Thieme (Partij van de Dieren) kwamen langs in ons belastingparadijs en gingen in gesprek met onze vrijwilligers én Dolf Jansen. Kon je op 7 juli niet bij de stunt aanwezig zijn? Bekijk dan hier de sfeerimpressie.

Tijdens de stunt zonden we live uit via Facebook. Bekijk de video hier terug:

Bekijk ons Flickr-foto-album

Tax stunt 7 juli: Belastingparadijs

De multinationals genieten volop in het belastingparadijs... Foto: Arie Kievit

Reacties op onze aangifte tegen de overheid

Ondanks dat staatssecretaris Wiebes 's morgens langs het Belastingparadijs liep en even kort met ons sprak, konden we hem niet overhalen om later op de dag de aangiftes in ontvangst te nemen. Zelfs een heerlijk Belastingparad-ijsje kon hem niet overhalen. Een gemiste kans!

Staatssecretaris Wiebes

Tijdens de opbouw kwam Staatssecretaris Wiebes (Financiën) langs. Campaigner Roy sprak met hem. Foto: Rolf de Roode

Gelukkig waren andere politici wel heel enthousiast over onze stunt:

Hoe nu verder?

We hopen dat we de volgende keer, samen met jou, staatssecretaris Wiebes er van kunnen overtuigen dat het tijd is om belastingontwijking serieus aan te pakken. Je hebt niet voor niets met tienduizenden anderen aangifte gedaan! Den Haag gaat nu met zomerreces, we hebben op 7 juli de kans aangegrepen om nog één keer de aandacht te vragen voor belastingontwijking. Maar na het zomerreces gaan we gewoon weer door. Hopelijk doe jij dan weer met ons mee!

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.