Foto: Oxfam Novib

Help Ratha armoede te verslaan

De grootste angst van Ratha is dat haar kinderen net zo arm zullen zijn als zij. Ook al werkt ze 14 uur per dag.

De kleine akker van Ratha Rim (29) uit Cambodja ligt er droog en uitgeput bij. Het weer is grilliger dan ooit. Al maanden geen spat regen. Daardoor staat Ratha op de markt steeds vaker met lege handen. Geen inkomen betekent geen geld voor eten. Steeds vaker deelt haar gezin één bord rijst per dag. Als zelfs dat er niet is, vraagt ze haar familie om eten voor haar dochter. 

Doe een gift     Word donateur


Radeloos
De situatie maakt Ratha radeloos. ‘Ik weet niet hoe het verder moet.’ Toch knokt ze door. Voor haar dochter en het tweede kindje dat ze verwacht. Ze wil per se een goede toekomst voor hun kinderen.

Wilskracht
Die wilskracht kan haar leven veranderen. Door boerenfamilies als die van Ratha nu te helpen, kunnen ze zorgen voor een betere toekomst voor zichzelf en haar kinderen.

Betere oogst, méér inkomen

Samen met onze partnerorganisatie Rachana leren we vrouwen als Ratha hoe ze met slimme irrigatietechnieken hun oogst kunnen verbeteren. Ook richten we spaargroepen op. Vrouwen zetten samen geld opzij dat ze aan elkaar kunnen lenen om landbouwwerktuigen of vee te kopen. Belangrijke investeringen die het leven van de gezinnen compleet kunnen veranderen.

Foto: Chee Chee Leung / Oxfam

Help mee armoede te verslaan

Help boeren als Ratha armoede te verslaan. Met jouw maandelijkse steun helpen we elke dag vrouwen als Ratha armoede te verslaan. Je zorgt ervoor dat onze lokale partners hun belangrijke werk kunnen doen. Dankzij jou kunnen boerenfamilies als die van Ratha voldoende eten, zorg en onderwijs voor hun kinderen betalen. Zo kan een volgende generatie opgroeien, vrij van armoede.


Armoede gehalveerd

We hebben één doel: armoede verslaan. Daar werken we elke dag in meer dan 90 landen met miljoenen mensen aan. Met resultaat: wereldwijde armoede is de afgelopen 15 jaar gehalveerd! Geen armoede betekent voor ons: elke dag genoeg te eten. Om daarvoor te zorgen pakken we de oorzaken én gevolgen van honger aan.

Oxfam Novib heeft oplossingen die werken:

  • Onze lokale partners kennen de situatie ter plekke als geen ander. Ze begrijpen de problemen en zorgen dankzij hun kennis en ervaring voor oplossingen die wérken.
  • Klimaatverandering is een belangrijke oorzaak van honger. Overal ter wereld worstelen boeren met langdurige droogte of overvloedige regen.
  • Politici weten inmiddels dat dit niet zo door kan gaan. Daar herinneren we ze voortdurend aan: leef de afspraken na die verdere klimaatverandering beperken.

De zoetste meloenen van het dorp


Touch Thy (55) van onze partnerorganisatie Rachana

Touch Thy (55) is één van de vrouwen die door onze partnerorganisatie Rachana is getraind. Ze leerde kippen houden en irrigeren. Dankzij een verkooptraining krijgt ze nu een betere prijs voor haar watermeloenen. ‘De zoetste van het hele dorp!’ De droom van Touch Thy komt uit: ze verdient genoeg om haar 17-jarige dochter te laten studeren. Help ook een gezin armoede te verslaan.

Word donateur

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.