Foto: Sacha de Boer / Oxfam Novib

Wij verslaan honger

Wij zijn ervan overtuigd dat het kan: een wereld waar iedereen genoeg te eten heeft. Samen met lokale boeren, gemeenschappen en overheden werken we aan meer voedselzekerheid. Zo overwint boerin Marjory in Zimbabwe extreem weer met eigen sterkere zaden. Samen verslaan we honger.

Genoeg te eten voor iedereen

Wij werken aan een wereld waarin iedereen genoeg te eten heeft. Want met een lege maag kun je niet werken, niet leren en niet zorgen. We zijn al op de goede weg. De afgelopen 15 jaar is het aantal mensen met honger in de wereld bijna gehalveerd. Samen kunnen we honger voorgoed verslaan.

Wij zorgen voor voedselzekerheid. Samen met lokale boeren, gemeenschappen, bedrijven en overheden bestrijden we honger. Bij rampen, oorlogen en crisis zorgen we voor noodhulp met voedsel en schoon drinkwater. Met projecten en acties zetten we ons in voor eerlijke prijzen voor boeren, het beschermen van landrechten en het omgaan met en tegengaan van klimaatverandering.

Help moeders als Ratha

De grootste angst van Ratha is dat haar kinderen net zo arm zullen zijn als zij. Kijk wat ze doet om dat te voorkomen. En help mee.

Word donateur
Het verhaal van Ratha

Boeren sterker met eigen zaden

Veel kleine boeren kampen met de gevolgen van klimaatverandering: extreem weer en mislukte oogsten. Wij ondersteunen boeren op veldscholen. Hier leren ze beter om te gaan met klimaatverandering en kweken ze eigen sterkere zaden die beter bestand zijn tegen extreem weer.

Ontdek hoe boeren honger verslaan

Oxfam Novib boeren zaden klimaatverandering
Foto: Sven Torfinn / Oxfam Novib

In actie tegen klimaatverandering

Arme mensen in ontwikkelingslanden worstelen dagelijks met de gevolgen van klimaatverandering. Door de stijgende zeespiegel raken zij hun huizen kwijt. Door mislukte oogsten hebben zij te weinig voedsel. Wereldleiders en bedrijven moeten daarom nu in actie komen.

  Wij eisen actie tegen klimaatverandering

Oxfam Novib klimaatverandering in Bangladesh
Foto: Peter Caton / Oxfam

Bescherm landrechten van boeren

Wereldwijd verzetten lokale boeren en inheemse volkeren zich tegen landjepik. Door onrechtmatige landdeals worden zij van hun land verdreven. Land dat ze hard nodig hebben voor hun voedselproductie. Wij ondersteunen de lokale bevolking in hun strijd voor landrechten.

Ontmoet de strijders voor landrechten

Oxfam Novib landrechten in Cambodja
Foto: Eduardo Martino / Oxfam Australia

Eerlijke prijzen voor boeren

Een goed product verdient een eerlijke prijs. Toch krijgen veel boeren in ontwikkelingslanden geen eerlijke prijs voor hun producten. Wij helpen deze boeren met trainingen over duurzaam produceren, marktkennis en onderhandelen, zodat zij een betere prijs voor hun product krijgen.

De koers naar eerlijke handel

Oxfam Novib eerlijke prijzen voor boeren
Foto: Cam Cope / Oxfam Australia

Dit bereikten we vorig jaar

mensen in Mozambique werden voorzien in voedsel, water en levensonderhoud
106.930
mensen in Mozambique werden voorzien in voedsel, water en levensonderhoud
kleine boeren, vissers en kleine ondernemers verbeterden hun vaardigheden voor meer inkomsten
189.000
kleine boeren, vissers en kleine ondernemers verbeterden hun vaardigheden voor meer inkomsten
families in Sri Lanka eisten hun land op, met de steun van 23.000 Oxfam-supporters
350
families in Sri Lanka eisten hun land op, met de steun van 23.000 Oxfam-supporters

Meer resultaten

Wij zien steeds meer geslaagde oogsten, duurzame ondernemingen en sterkere boeren. Daar worden we blij van. Jij toch ook? Nieuwsgierig naar meer resultaten? Bekijk onze resultaten.

Foto: Eleanor Farmer / Oxfam

Doe mee: versla armoede

De afgelopen 15 jaar is extreme armoede gehalveerd. Met jouw hulp kunnen we armoede voorgoed verslaan. 

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.