Home ActueelNieuws Veranderend klimaat raakt ons voedsel

Veranderend klimaat raakt ons voedsel

  • 25 maart 2014

Hittegolven, droogtes en overstromingen komen steeds vaker voor. De wereldwijde voedselproductie is in gevaar. Als we op dezelfde voet verdergaan, vallen we tientallen jaren terug in de strijd tegen honger.

Virginia Ñuñoca, boerin in Peru, ervaart de gevolgen van klimaatverandering. Ze past haar bedrijfsvoering aan.
Foto: Oxfam 

In Japan is deze week een internationale topconferentie over klimaatverandering. Met ons nieuwe rapport Hot and Hungry in de hand roepen we de deelnemers op om onmiddellijk in actie te komen.

De klimaatverandering raakt iedereen. Graanprijzen dreigen in 2030 te verdubbelen en voedselprijzen nog meer te schommelen. Dat zullen we ook hier in de supermarkt voelen.

Honger is niet nodig

Tom van der Lee, directeur Campagnes van Oxfam Novib: ‘Als regeringen en bedrijven de gevolgen van klimaatverandering daadwerkelijk aanpakken, dan is het nog steeds mogelijk om honger aan het einde van het volgende decennium uit te bannen.’

Ook jij kunt helpen voorkomen dat klimaatverandering honger veroorzaakt. Daag bedrijven en overheden uit en sluit je aan bij onze campagne GROW. Gezond en voldoende voedsel is van levensbelang. Voor ons allemaal.

Lees ook het persbericht Wereldwijde voedselproductie niet voorbereid op klimaatverandering.

 

Bron: Oxfam Novib, 25 maart 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.