Home ActueelNieuws Vijfduizend asielzoekers van Griekse eilanden naar vasteland

Vijfduizend asielzoekers van Griekse eilanden naar vasteland

  • 11 december 2017

Vluchtelingenkamp in Griekenland
Foto: Georgios Moutafis

De Griekse regering heeft ingestemd met het onderdak bieden aan 5000 mensen die vast zaten op de Griekse eilanden.

Vorige week vroegen we onze volgers in actie te komen door een bericht te sturen naar Tweede Kamerleden om op te komen voor duizenden vluchtelingen die vast zitten op Griekse eilanden. Ze wonen in tenten bedoeld voor de zomer, wat eigenlijk betekent dat ze op de grond slapen. Hierdoor zijn ze vrijwel niet beschermd tegen de kou en regen, terwijl het weer alleen maar slechter wordt nu de winter nadert.

Een aantal Tweede Kamerleden, Joël Voordewind (ChristenUnie), Bram van Ojik (GroenLinks) en Jasper van Dijk (SP), luisterden naar deze oproep, en vroegen staatssecretaris Harbers (asielzaken) in actie te komen voor deze groep asielzoekers. En met succes!

Harbers gaf aan dat 5000 asielzoekers van de eilanden naar het Griekse vasteland worden gebracht! Dit nieuws is nu bevestigd door de Griekse regering. De faciliteiten op de eilanden zullen nog steeds overvol en onveilig zijn na dit besluit, maar het is een stap in de goede richting. Wij blijven aandacht vragen voor deze asielcrisis, met jouw hulp. 

Bedankt aan iedereen die samen met ons in actie is gekomen.

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.