Home ActueelNieuws Steun voor Filipijnen na tyfoon Hagupit

Steun voor Filipijnen na tyfoon Hagupit

  • 7 december 2014

Honderdduizenden mensen zijn dakloos geworden op de Filipijnen. Tyfoon Hagupit raast over het land en verwoest alles op zijn weg. Oxfam Novib staat klaar om de mensen bij te staan na een grootscheepse evacuatie.

‘De schade is nog niet te overzien’, zegt Oxfam Novib noodhulpcoördinator Hans van den Hoogen. ‘De Filipijnen heeft een van de grootste evacuaties in vredestijd uitgevoerd om zoveel mogelijk mensen in veiligheid te brengen. Oxfam Novib en andere hulporganisaties staan klaar om de bevolking te helpen.' 2 weken geleden nog woonde Hans de nationale herdenking bij van de slachtoffers van tyfoon Haiyan die een jaar geleden over het land raasde.

Zware regenval, vloedgolven en landverschuivingen zijn de eerste meldingen die nu binnenkomen. De storm vervolgt zijn pad over land en zal daarbij over de Bicol regio komen, waar 2 actieve vulkanen liggen. Dit kan de situatie verergeren.

Steun voor mensen in evacuatiecentra

Oxfam Novib onderzoekt in afstemming met de autoriteiten in Tacloban waar mensen in de evacuatiecentra nu behoeften aan hebben. Hierbij kijken we vooral naar de beschikbaarheid van schoon drinkwater en de hygiënische omstandigheden. Ook onderzoeken we de situatie van mensen in tijdelijke onderkomens in de kwetsbare kuststrook. Onbevestigde berichten melden dat sommige centra zijn verwoest.

Lees meer in ons persbericht (Engelstalig).

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.