Foto: Tessa Bunney / Oxfam

Filipijnen: boeren en klimaatverandering

Vaker natuurrampen

Door klimaatverandering vinden er steeds vaker natuurrampen in de Filipijnen plaats. Zo razen er jaarlijks 20 tyfonen over de Filipijnen en zijn er periodes van extreme droogte. Bovendien leven veel mensen in armoede, die extra kwetsbaar zijn voor extreem weer.

  • De tyfoon Haiyan zorgde in 2013 voor enorme schade: een derde van de rijstvelden, 33 miljoen palmbomen en 30.000 boten werden verwoest.
  • Bijna een half miljoen mensen leven in onveilige, tijdelijke onderkomens waar ze introkken na de ramp in 2013.
  • Zo’n 200.000 mensen leven permanent in onveilige gebieden.
  • 1 op de 3 Filipijnen leeft onder de armoedegrens.

Zo helpen wij

Wij verlenen noodhulp na natuurrampen: we zorgen voor toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Ook geven we Filipijnen trainingen zodat zij beter voorbereid zijn op volgende natuurrampen en kunnen omgaan met de gevolgen van klimaatverandering. Samen met onze partnerorganisaties bouwen we huizen van beschadigde palmbomen en repareren we boten en netten, zodat vissers weer aan het werk kunnen. Lokale boeren ontvangen rijstzaad en krijgen hulp om hun veld zaaiklaar te maken.

Open data Filipijnen

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.