Home ActueelNieuws Oxfam Novib brengt noodhulp in kaart

Oxfam Novib brengt noodhulp in kaart

  • 6 december 2013

Een maand na de tyfoon op de Filipijnen is Oxfam Novib druk bezig om noodhulp bij de mensen te brengen. Op een interactieve kaart kun je zelf zien waar we wat doen.

Oxfam Novib brengt noodhulp in kaart
Sanitaire voorzieningen op het eiland Tacloban.
Foto:Jane Beesley/Oxfam

Onze collega’s ter plekke sturen dagelijks foto’s, updates en andere informatie. Deze stroom aan informatie en foto’s kun je nu zelf volgen en inzien op een interactieve kaart in Google Maps. Foto’s, verhalen uit het veld, hoofdkantoren, informatie over grote donateurs, je kunt van alles op de kaart terugvinden.

Eén maand later

Dankzij hulp van over de hele wereld zijn miljoenen mensen gered. Nu de grootste problemen met de infrastructuur zijn opgelost, kunnen we nog meer mensen bereiken met noodhulp. Maar het blijft moeizaam. Vooral mensen in afgelegen gebieden blijven moeilijk bereikbaar en hebben weinig officiële hulp ontvangen. Daarnaast zal er op de lange termijn substantiële hulp nodig zijn om te voorkomen dat een van de armste regio’s van de Filippijnen nog verder de armoede in afglijdt.

Lees wat Oxfam tot nu toe aan noodhulp heeft gedaan in het uitgebreide Engelstalige rapport ‘Typhoon Haiyan'.

Noodhulp ter plaatse, bekijk meer foto's. Klik op een beeld om de slideshow te starten.

{sml_fotoalbum(item="8821",box="none")}

Lees meer over de gevolgen van de ramp en hoe Oxfam helpt. Ook jij kunt een steentje bijdragen!

Bron: Oxfam Novib, 5 decembe3 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.