Home ActueelNieuws 1 jaar na tyfoon Haiyan

1 jaar na tyfoon Haiyan

  • 6 november 2014

Een jaar later doen Aziatische landen te weinig om de grote gevolgen van natuurrampen te beperken. Ze zullen steeds meer de negatieve gevolgen van klimaatverandering ondervinden.

Een jaar geleden raasde tyfoon Haiyan over de Filipijnen. Meer dan 6.000 mensen overleden en 4 miljoen mensen raakten hun huis kwijt. Nog steeds worstelen honderden families met de gevolgen. Oxfam verstrekte noodhulp. In 32 verschillende gemeentes hebben we ruim 868.000 mensen geholpen. We zorgden onder meer voor schoon water, voedselbonnen en onderdak.

Klimaatverandering

Volgens de Verenigde Naties is Azië de meest rampgevoelige regio ter wereld. Maar de landen in deze regio doen te weinig om de gevolgen van rampen te beperken. Dit blijkt uit het Oxfam-rapport Can’t Afford to Wait. De meeste regeringen in Azië hebben wel een beleid rondom rampen en klimaatverandering. Maar vaak kunnen ze gemeenschappen niet voldoende helpen om zich op rampen voor te bereiden of er direct op te reageren.

In beeld

Samen met Oxfam ging fotograaf Simon Roberts één jaar na tyfoon Haiyan terug naar de zwaar getroffen stad Tacloban. Zijn foto’s tonen de veranderingen die Tacloban heeft ondergaan tijdens de wederopbouw.


De Filipijnen, kort na tyfoon Haiyan is gezorgd voor tijdelijke noodopvang bestaande uit o.a. toiletten en tenten. Foto: Simon Roberts/Oxfam.


Eén jaar later: de voorzieningen voor noodopvang zijn inmiddels weggehaald. Filippino's hebben hun woningen op eigen wijze hersteld. Foto: Simon Roberts/Oxfam.

De reportage van Simon is gepubliceerd. Bekijk het verhaal 'After the Typhoon' in de Guardian.


Meer informatie? Lees hier meer over ons werk op de Filipijnen.

Bron: Oxfam Novib, 7 december 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.