Home Doe meeWord donateur Geef met belastingvoordeel
Foto: Khaula Jamil / Oxfam Novib

Geef met belastingvoordeel

Doneer nu met belastingvoordeel en zet je jaarlijkse donatie om in een periodieke schenking. Dan is iedere euro aan giften volledig aftrekbaar.

Giftenaftrek

Donaties aan goede doelen met een ANBI-status mag je ieder jaar opvoeren als giftenaftrek. Maar je mag dit alleen aftrekken bij je aangifte als je meer dan 1% van je jaarinkomen aan goede doelen schenkt. Veel mensen zullen dit bedrag, om in aanmerking te komen voor giftenaftrek, niet halen.

Schenkingsovereenkomst

Wil je minder geven dan dit bedrag, leg dan je schenking vast in een schenkingsovereenkomst voor een periode van minimaal vijf jaar. Je giften zijn dan voor 100% aftrekbaar. Schenken is dus voordeliger dan maandelijks een bedrag doneren.

Download de overeenkomst en vul de gegevens in

Doneren met belastingvoordeel kan overigens ook via een Fonds op Naam.

Bereken je belastingvoordeel

 

Direct en eenvoudig schenken

Een schenkingsovereenkomst opstellen is tegenwoordig eenvoudig. Sinds 1 januari 2014 hoef je geen notariële akte meer op te laten maken voor een periodieke schenking. Dat kan nu heel eenvoudig via een schenkingsovereenkomst met Oxfam Novib. Je bepaalt zelf de hoogte van het bedrag dat je jaarlijks gedurende minimaal vijf jaar wilt schenken. De enige voorwaarde is dat dit bedrag ieder jaar gelijk is.

Direct je schenkingsovereenkomst regelen? Print het aanvraagformulier voor schenkingsovereenkomst, vul deze in, stuur het op naar Oxfam Novib en je periodieke schenking is geregeld.

Download de overeenkomst en vul de gegevens in

Geen schenkbelasting

Oxfam Novib is een goed doel met een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Daardoor hoeft Oxfam Novib geen schenk- of erfbelasting te betalen. Jouw gift of schenking wordt dus maximaal benut om armoede te verslaan.

Steun voor de lange adem

Naast je eigen voordeel hebben ook mensen in ontwikkelingslanden voordeel bij jouw periodieke schenking. Omdat je donatie voor meerdere jaren is vastgelegd, kunnen onze lokale partnerorganisaties hun werk efficiënt voor meerdere jaren plannen. Bovendien, voor veel van onze projecten is een lange adem nodig. Denk aan boeren die nieuwe landbouwtechnieken leren of startende ondernemers met microkrediet. Zo zorgt jouw periodieke steun voor een duurzame impact.

Persoonlijk advies

Ben je geïnteresseerd in periodiek schenken en doneren met belastingvoordeel? Wil je meer weten over de mogelijkheden? Eric Prinzen, Accountmanager Major Donors, geeft je graag persoonlijk advies.

Eric Prinzen: eric.prinzen@oxfamnovib.nl of 070 342 17 72.

Oxfam-Novib-Fonds-op-naam-Eric

 

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.