Home Doe meeDoe een gift Nalatenschap voor goed doel

Nalatenschap

Geef uw idealen door

Laat iets duurzaams achter en geef uw idealen door aan anderen. Met een nalatenschap, hoe groot of klein ook, maakt u een verschil. Uw schenking investeren wij in voedselzekerheid, veiligheid, rechtvaardigheid en het creëren van perspectief. Samen geven we arme mensen een kans op een betere toekomst. Samen verslaan we armoede.

Zo helpt uw nalatenschap

Armoede verslaan doen we op verschillende manieren. Als u Oxfam Novib in uw testament opneemt, draagt u bijvoorbeeld bij aan:

Oxfam-Novib-Bangladesh-vrouwenrechten-66702-Peter-Caton-Oxfam-Australia

Brochure

Meer weten? Vraag direct de brochure Idealen Nalaten aan:

Nalatenschap in de praktijk

Er zijn drie manieren waarop u Oxfam Novib kunt opnemen in uw testament:

Videostill nalatenschap  voorbeeld David

 

Geen erfbelasting

Uw gift uit uw testament wordt volledig ingezet. Oxfam Novib is een goed doel met een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Daardoor hoeft Oxfam Novib geen schenk- of erfbelasting te betalen. Uw gift wordt dus maximaal benut om armoede te verslaan.

Nalaten quote

Persoonlijk advies

Zowel voor Oxfam Novib als voor de donateur is het belangrijk om de wensen heel duidelijk te hebben. Onze relatiemanager Thomas Grosse Stüve geeft u graag persoonlijk advies, telefonisch of tijdens een vrijblijvend gesprek bij u thuis of op kantoor in Den Haag. Hij vertelt u graag over de ervaringen van anderen, verschillende manieren van nalaten, fiscale voordelen en natuurlijk over onze wereldwijde projecten.

Thomas Grosse Stuve (small)

‘De gesprekken met mensen over hun nalatenschap zijn stuk voor stuk hartverwarmend. De mensen die ik spreek zijn diep geraakt door het lot van anderen. Zij gunnen hen de kansen die ze zelf in hun leven ook hebben gehad.’

Thomas Grosse Stüve:
Thomas.Grosse.Stuve@oxfamnovib.nl
of 070 342 18 99

Ook uw notaris kan u meer vertellen over de mogelijkheden van nalaten. Heeft u nog geen notaris? Via www.notaris.nl vindt u eenvoudig een notaris bij u in de buurt.


Gast aan Tafel

Oxfam-Novib-Gast-aan-tafel-20160322-geschiedenis-1975-400pxIn 1956 wordt Novib opgericht, als respons op de hulp die Nederland uit het buitenland krijgt tijdens de watersnoodramp. Zeven jaar later start de bekende actie Gast aan Tafel. Nederlandse gezinnen steunen de strijd tegen honger met een bedrag gelijk aan de kosten van een extra eter aan tafel.

Ontdek onze geschiedenis

 

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.