Home Dit doen wijOver Oxfam Novib Directie en Raad van Toezicht
Foto: Petterik Wiggers / Oxfam Novib

Directie en Raad van Toezicht

Directie

De directie van Oxfam Novib geeft richting aan het beleid en vertegenwoordigt Oxfam Novib in de confederatie Oxfam. De directie van Oxfam Novib wordt benoemd door de Raad van Toezicht. De directie hanteert het directiestatuut.

Farah Karimi

Oxfam-Novib-Farah_Karimi_Chris de Bode-Oxfam-Novib

Farah is algemeen directeur, voorzitter van de directie en het managementteam van Oxfam Novib. Ook is zij directielid van de confederatie Oxfam en van de Samenwerkende Hulporganisaties/Giro 555. Farah is het gezicht van Oxfam Novib. Ze is verantwoordelijk voor de financiën en stuurt diverse afdelingen aan, waaronder Communicatie en Support & Country Relationship Management.

‘Ik geloof met alles in mij dat mensen met hun keuzes een verschil kunnen maken in de wereld. Mijn droom is met zoveel anderen samen te werken aan een eerlijker wereld. Onrecht in de wereld maakt me boos.’

Lees het interview ‘De strijd van Oxfam Novib is mijn strijd’.

Arnold Galavazi

Arnold GalavaziChris-de-Bode-Oxfam-Novib

Arnold is directeur Bedrijfsvoering en is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en stuurt onder meer de corporate afdeling aan, waaronder Quality, Finance & Control, HR, ICT en Institutional Fundraising. Arnold voert namens de organisatie overleg met de ondernemingsraad en vakbond.

‘Ik heb lang in Azië en Afrika gewoond, onder meer in Indonesië en Nigeria. De onrechtvaardigheid van armoede raakte me. Ik ben blij dat ik via mijn werk bij Oxfam Novib bijdraag aan het terugdringen van armoede.’

 

Raad van Toezicht Oxfam Novib

De Raad van Toezicht toetst of Oxfam Novib haar maatschappelijke functie naar behoren vervult. De Raad van Toezicht geeft advies en controleert de directie, het beleid, de interne gang van zaken en de financiën. De leden en de voorzitter van de raad worden benoemd voor een periode van 3 jaar en zijn 2 keer herkiesbaar. De Raad van Toezicht hanteert het Reglement Raad van Toezicht.

De Raad van Toezicht bestaat uit zes onbetaalde leden. In 2017 zijn dit:

  • Hanzo van Beusekom (voorzitter)
  • Joyeeta Gupta
  • Laurien Koster
  • Kees Tukker
  • Peter Verbaas
  • Jan van Zijl

Foto's: Chris de Bode, Eelke Cooiman

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.