Foto: Ilvy Njiokiktjien / Oxfam Novib

Ambassadeurs springen in de bres

Vol overtuiging zetten onze ambassadeurs Dolf Jansen en Ariane Schluter zich in voor armoedebestrijding. Zij brengen het werk van Oxfam Novib onder de aandacht van het grote publiek. Dat doen ze met grote betrokkenheid en veel passie. Samen verslaan we armoede.

Dolf Jansen: 'Iedereen kan bijdragen'

Dolf Jansen is cabaretier, schrijver, zanger, presentator en ook marathonloper. Dolf is een betrokken mens en zet zich al meer dan 15 jaar in als ambassadeur van Oxfam Novib. Dolf vraagt aandacht voor de kloof tussen arm en rijk, hij spreekt grote bedrijvenketens aan op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en helpt mee in de strijd tegen wereldwijde belastingontwijking.
‘Het geeft een goed gevoel om na te denken over het grote plaatje. Iedereen kan bijdragen aan een eerlijkere wereld. Ík dus ook!’
Lees wat Dolf afschuwelijk vindt

Dolf Jansen Ambassadeur Oxfam Novib
Foto: Chris de Bode / Oxfam Novib

Ariane Schluter: 'Blijer zijn met wat we hebben'

Ariane Schluter is actrice en bekend van talloze toneelstukken en filmrollen. Ze won prestigieuze acteeronderscheidingen als de Theo d’Or, het Gouden Kalf en de Theo Mann-Bouwmeesterring. Als ambassadeur van Oxfam Novib bezocht Ariane projecten in de Democratische Republiek Congo en vluchtelingenkampen in Griekenland.
‘Ik ben van nature iemand die dingen beziet. Ik ben geen moralist, maar vind het wel goed als we met z’n allen iets vaker blij zouden zijn met wat we hebben in plaats van chronisch boos over wat ontbreekt.’
Ontdek wat indruk maakte op Ariane

Ariane Schluter Ambassadeur Oxfam Novib
Foto: Ilvy Njiokiktjien / Oxfam Novib
Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.