Foto: Pablo Tosco / Oxfam

Wij redden levens

Wij zijn ervan overtuigd dat het kan: een veiligere wereld voor iedereen. Ieder mens heeft het recht om veilig te wonen en te leven. Daarom helpen we rampen voorkomen, geven we humanitaire hulp bij rampen, oorlogen en crisis aan mensen op de vlucht. Zoals aan het Syrische gezin Al-Sasani in Griekenland, wiens leven tot stilstand kwam. Samen redden we levens.

Een veiligere wereld

Noodhulp is soms onvermijdelijk. Zoals na de orkaan Matthew in Haïti waar 1,4 miljoen mensen afhankelijk zijn van humanitaire hulp. Zoals in Zuid-Sudan waar meer dan 4,8 miljoen mensen onmiddellijk hulp nodig hebben. Zoals in Nigeria en bij het Tsjaadmeer waar ruim 2,5 miljoen mensen op de vlucht zijn voor het geweld van terreurorganisatie Boko Haram. En zoals in Syrië waar ruim 4 miljoen mensen vanwege het oorlogsgeweld hun land zijn ontvlucht en velen gestrand zijn in vluchtelingenkampen met erbarmelijke omstandigheden.

Met noodhulp redden we levens. Daarom zorgen we bij rampen, oorlogen en crisis voor schoon drinkwater, voedsel en sanitaire voorzieningen. Samen met lokale partnerorganisaties wereldwijd creëren we een veiligere wereld. Ook steunen we na een ramp met wederopbouw en vragen we bij politieke leiders aandacht voor de rechten van vluchtelingen

Levensreddende noodhulp

Bij rampen, oorlogen, hongersnood en crisis is noodhulp van levensbelang. Samen met lokale partnerorganisaties wereldwijd helpen we burgers met schoon drinkwater, voedsel en sanitaire voorzieningen. In het bijzonder de meest kwetsbaren. 

Ontdek hoe we levens redden

Oxfam Novib wij redden levens
Foto: Abbie Trayler Smith / Oxfam

Vluchtelingen en migratie

Wij strijden voor de rechten van vluchtelingen. Want ook bij geweld en rampen hebben vluchtelingen recht op veiligheid. Samen met onze partnerorganisaties helpen we vluchtelingen en migranten aan onderdak, schoon drinkwater en voldoende eten. 

Zo helpen we vluchtelingen vooruit

Oxfam Novib wij redden levens humanitaire hulp
Foto: Pablo Tosco / Oxfam

Beter voorbereid op rampen

Wij maken mensen weerbaarder tegen rampen. Met lokale gemeenschappen en organisaties werken we aan preventie van rampen. Als gemeenschappen beter zijn voorbereid op mogelijke rampen, maken we het veiliger en kunnen we slachtoffers voorkomen. 

Het kan: weerbaarder tegen rampen

Oxfam Novib Beter voorbereid op rampen
Foto: Peter Caton / Oxfam

Wederopbouw: na een ramp weer op eigen benen

Ook na een ramp helpen wij, met wederopbouw. Oorlogen, conflicten en natuurrampen laten een spoor van vernieling achter. Na de eerste hulp blijven wij en bouwen we samen met bewoners en lokale partnerorganisaties aan een toekomst.

Vind de weg naar wederopbouw

Oxfam Novib Wij redden levens met wederopbouw
Foto: Pablo Tosco / Oxfam

Dit bereikten we vorig jaar

noodhulp nadat mensen vrijwel alles verloren door een ramp of geweld
970.000
mensen kregen noodhulp, nadat ze vrijwel alles verloren door een ramp of geweld
mensen in Mozambique werden voorzien in voedsel, water en levensonderhoud
106.930
mensen in Mozambique werden voorzien in voedsel, water en levensonderhoud
mannen en vrouwen leerden zich beter weren tegen een ramp, via lokale organisaties
26.000
mannen en vrouwen leerden zich beter weren tegen een ramp, via lokale organisaties

Meer resultaten

Het kan: een veiligere wereld voor iedereen. Wij helpen burgers met humanitaire hulp bij rampen, oorlogen en crisis. Nieuwsgierig naar meer resultaten? Bekijk onze resultaten.

Foto: Chee Chee Leung / Oxfam

Doe mee: versla armoede

De afgelopen 15 jaar is extreme armoede gehalveerd. Met jouw hulp kunnen we armoede voorgoed verslaan. 

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.