Gouden tijden voor de allerrijksten

Rijkste 1 procent kaapt 82% van de rijkdom

Armen gingen niets vooruit

De allerrijksten hadden vorig jaar extreme armoede zeven keer kunnen beëindigen. Maar in plaats daarvan groeit de ongelijkheid. De allerrijksten telden afgelopen jaar 762 miljard dollar (bijna 600 miljard euro) extra bij hun vermogen, terwijl de armen er niets op vooruit gingen.

Meer ongelijkheid door uitbuiting en belastingontwijking

De uitbuiting van armen levert miljarden op. Over deze miljarden wordt ook nog eens te weinig belasting betaald. Door gebruik te maken van slimme constructies, ontwijken de rijken en multinationals belasting. Eis dat Staatssecretaris Snel van Financiën concrete stappen zet om dit te voorkomen. Teken nu de petitie.

directeur
Een directeur van een merk
Verdient binnen 4 dagen evenveel als een kledingwerker in Vietnam in heel z'n leven.
rijksten
De allerrijksten
konden 762 miljard op hun spaarrekening zetten
iconen
82 procent
van de rijkdom werd gekaapt door de rijkste 1%

Door belastingontwijking aan te pakken zetten we een eerste, cruciale stap om ongelijkheid te stoppen. Als de rijksten en grote bedrijven eerlijke belastingen betalen komt er veel geld vrij om armoede en ongelijkheid te bestrijden. Denk aan betere gezondheidszorg, goede scholing en meer openbare voorzieningen.

Jij kunt dit veranderen

Eind februari presenteert Staatssecretaris Snel van Financiën zijn plannen tegen belastingontwijking. Vanwege de slechte reputatie van Nederland als belastingparadijs, verwachten wij sterke maaatregelen.

Door nú de petitie te ondertekenen, kunnen wij Staatssecretaris Snel onder druk zetten om met concrete plannen te komen.

  1. Kom met een strategie tegen belastingontwijking en belastingconcurrentie, in het belang van Nederland én ontwikkelingslanden
  2. Zorg voor het niet verlagen de winstbelasting en dividendbelasting
  3. Maak een einde aan het wegsluizen van winst naar belastingparadijzen, zodat ongelijkheid wordt tegen gegaan
  4. Stop met schadelijke belastingafspraken, de zogenaamde tax rulings
Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.