Home ActueelPersberichten Rohingya-vrouwen in het nauw

Rohingya-vrouwen in het nauw

  • 23 oktober 2017

Oxfam Novib waarschuwt dat meer financiële fondsen nodig zijn voor de Rohingya-vrouwen in de opvangkampen in Bangladesh. Meer dan 300.00 Rohingya-vrouwen, gevlucht voor het geweld, ontvangen niet de hulp en bescherming die zij nodig hebben. De opvang in het zuiden van buurland Bangladesh verloopt chaotisch. Meer dan 70 procent van de vluchtelingen heeft geen onderdak of toegang tot schoon drinkwater. De hulpverlening wordt ook bemoeilijkt door hevige regenval, waardoor de provisorische kampen onder water lopen. Onder de vluchtelingen bevinden zich naar schatting 120.000 zwangere vrouwen en moeders met baby’s. Onder hen zijn veel jonge vrouwen die verkracht zijn Naar schatting komen er iedere dag circa 50 kinderen onder erbarmelijke omstandigheden ter wereld in de kampen.

Oxfam Novib schaalt haar werk op om 200.000 mensen te helpen. Vandaag en morgen is er in Geneve een grote donor-conferentie voor de Rohingya’s. Oxfam is aanwezig bij de conferentie.  Zie voor meer informatie link naar Engelstalig Oxfam persbericht.

 

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.