Home ActueelPersberichten Oxfam Novib: Steeds meer inwoners ontvluchten hevige gevechten in en rond Mosul

Oxfam Novib: Steeds meer inwoners ontvluchten hevige gevechten in en rond Mosul

  • 22 november 2016

Het aantal gevluchte families uit Mosul is dramatisch gestegen, een verdriedubbeling binnen een week

Voorbereidingen

Al meer dan 40.000 inwoners zijn Mosul ontvlucht nadat op 17 oktober de strijd om de stad is begonnen volgens het IOM, de Internationale Organisatie voor Migratie. Andres Gonzalez, Oxfam landendirecteur in Irak: “ Mensen ontvluchten Mosul maar moeten familie en bijna al hun bezittingen achterlaten. Het is nu zaak om deze mensen goed op te vangen voordat de winter echt gaat beginnen. Oxfam en andere organisaties werken dag en nacht door zodat de voorbereidingen gelijke tred houden met de groeiende stroom vluchtelingen. “

Ontsnappen

Een vluchtelinge uit Mosul, 25 jaar oud, vertelde dat zij het gevoel had dat ze samen met haar 10-jarige dochter uit de hel ontsnapt is: “ Veel van onze buren zijn ontsnapt, ik kan bijna niet geloven dat we nu veilig zijn “.

Opvangkampen

Volgens de VN worden de vluchtelingen nu opgevangen in de kampen Hassansham, Jeddah en Zelikan.  Het Jeddah-kamp is nu vol en ook in Hassansham zit bijna aan zijn volledige capaciteit. In Zelikan is nog wel genoeg plaats. Er worden nu nieuwe opvangkampen gepland voor de opvang van meer dan 400.000 mensen. Lees meer in het Engelstalige Oxfam persbericht.

Contact: Jolanda van Santen, Oxfam Novib, 0622388699

Bron: Oxfam Novib, 10 november 2016

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.