Home ActueelPersberichten Oxfam Novib: Geweld tegen vrouwen en meisjes moet stoppen

Oxfam Novib: Geweld tegen vrouwen en meisjes moet stoppen

  • 24 november 2016

Aan de vooravond van de internationale dag om geweld tegen vrouwen uit te bannen, vrijdag 25 november, start vandaag de nieuwe internationale Oxfam-campagne Enough: Together We Can End Violence Against Women and Girls om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen.

Een op de drie vrouwen wereldwijd krijgt ooit in haar leven te maken met geweld zoals bijvoorbeeld kindhuwelijken. Fotograaf Chris de Bode bezoekt op dit moment in opdracht van de More than Brides Alliance waar Oxfam Novib lid van is, een aantal projecten gericht op het voorkomen van kindhuwelijken in Niger.

Wereldwijd probleem

Geweld tegen vrouwen en meisjes is een wereldwijd probleem, het verwoest hun leven en ondermijnt gemeenschappen. Brigitte Obertop, Oxfam Novib vrouwenrechten-expert:  “ Geweld tegen vrouwen en meisjes kent geen geografische of culturele grenzen. Vooral vrouwen en meisjes die in armoede leven hebben hier mee te maken. Vaak wordt dit geweld als ‘ normaal ‘ ervaren maar geweld tegen vrouwen en meisjes is onacceptabel en moet stoppen. Daarom start Oxfam deze campagne “.

Oxfam campagne

De Oxfam-campagne start tegelijkertijd in verschillende landen zoals Marokko, Indonesië, India en Zambia. Aanstaande vrijdag begint de VN-actieperiode om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. Deze periode eindigt op 10 december, de internationale dag van de Mensenrechten. Op 8 december wordt de Oxfam-campagne in Nederland in het Humanity House gelanceerd. Brigitte Obertop, Oxfam Novib vrouwenrechten-expert is beschikbaar voor interviews.Fotograaf Chris de Bode bezoekt op dit moment in opdracht van de More than Brides Alliance waar Oxfam Novib lid van is, een aantal projecten gericht op het voorkomen van kindhuwelijken in Niger Zie voor meer informatie het persbericht.

Contact: Jules van Os, persvoorlichting Oxfam Novib 0651573683.

Bron: Oxfam Novib, 24 november 2016

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.