Home ActueelPersberichten opluchting over uitblijven korting OS

opluchting over uitblijven korting OS

  • 25 mei 2012

Den Haag, 26 april 2012. - De Nederlandse ontwikkelingsorganisaties, verenigd in de campagne #JeKrijgtWatJeGeeft, reageren opgelucht op het uitblijven van verdere bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking in het bezuinigingsakkoord, dat naar de Kamer is gestuurd.

De organisaties spreken hun waardering uit voor het feit dat de betrokken partijen in deze complexe economische en politieke situatie de druk om verder te bezuinigen op de armsten hebben weerstaan. De organisaties benadrukken dat er dit jaar al een miljard op ontwikkelingssamenwerking is bezuinigd, en dat het budget daarbovenop nog fors meedaalt met de krimpende economie door de vaste koppeling aan het Bruto Nationaal Inkomen.

Alexander Kohnstamm, directeur van Partos en woordvoerder namens de campagne #JeKrijgtWatJeGeeft: “Nederland laat hiermee zien dat het zich bewust is van zijn internationale verantwoordelijkheid. Daarbij hoort een stevig beleid voor ontwikkelingssamenwerking in lijn met internationale afspraken.

Dit is goed nieuws voor miljoenen mensen die onze investeringen nodig hebben om zelf iets van hun toekomst te maken. Maar ook voor Nederland zelf, omdat het onze internationale positie versterkt. Nederland kijkt als handelsnatie van oudsher met een open vizier naar het buitenland. Deze open houding is essentieel om de grote uitdagingen van deze tijd, zoals klimaatverandering, armoede, internationale veiligheid en energiezekerheid, het hoofd te bieden.”

Einde bericht

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ruud Huurman,  telefoon 06 5117 5316.

Bron: Oxfam Novib, 26 april 2012

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.