Home ActueelPersberichten niet extra korten op hulp

niet extra korten op hulp

  • 12 april 2011

Den Haag, 12 april 2011. Een grote meerderheid van de Eerste Kamer heeft de regering vandaag gevraagd de extra korting op ontwikkelingsorganisaties van 50 miljoen per jaar te repareren. Oxfam Novib roept de Staatssecretaris, die de motie ontraden heeft, op gehoor te geven aan de wens van de Eerste Kamer.

Een brede meerderheid van de Eerste Kamer heeft de regering in een motie gevraagd de extra bezuiniging van 50 miljoen euro per jaar van 2011-2015 op hulporganisaties ongedaan te maken. Alleen de VVD stemde tegen de motie. In het debat met de Eerste Kamer vorige week dinsdag 5 april heeft de Staatssecretaris deze motie ontraden.


Farah Karimi, algemeen directeur Oxfam Novib: "Door de extra korting van 50 miljoen euro op maatschappelijke organisaties worden wij gedwongen financiering aan goed lopende programma's van onze partnerorganisaties stop te zetten. Dat heeft zware gevolgen voor onze partners in ontwikkelingslanden en de mensen met wie zij werken. Wij zijn er dan ook verheugd over dat een grote meerderheid van de Eerste Kamer het belang van het werk van partnerorganisaties onderschrijft. Nu is het aan de Staatssecretaris om uitvoering te geven aan de wil van de Eerste Kamer."


 

Noot voor de redactie niet voor publicatie:
Voor meer informatie: Oxfam Novib Persvoorlichting, Jules van Os, tel: 06 51573683 Farah Karimi algemeen directeur Oxfam Novib is beschikbaar voor interviews en verdere toelichting.

Bron: Oxfam Novib, 12 april 2011

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.