Home ActueelPersberichten hulde aan burgerbeweging Egypte

hulde aan burgerbeweging Egypte

  • 12 februari 2011

Terwijl overal ter wereld mensen de gebeurtenissen van 11 februari in Egypte op zich laten inwerken, feliciteert Oxfam Novib het Egyptische volk en spreekt haar bewondering en respect uit voor de moedige Egyptenaren die vreedzaam en standvastig zijn gebleven in hun roep om vrijheid en democratie.

 

Catherine Essoyan, Regional Manager voor Oxfam Novib in het Midden Oosten en de Maghreb: “Egypte’s revolutie inspireert ons en laat nog eens de ongelooflijke kracht zien van de stem van gewone mensen, die verenigd in geweldloos verzet om vrijheid en gerechtigheid vragen. We prijzen Egypte’s maatschappelijke organisaties en mensenrechtenverdedigers, waaronder onze partnerorganisaties. Zij hebben zich decennialang, zonder ophouden ingezet voor mensenrechten en sociale rechtvaardigheid, voor vrouwenemancipatie en arbeidsrechten. Velen hebben een hoge prijs betaald voor hun moedige werk.”

 

“Nu de Egyptische revolutie een nieuwe fase ingaat, moet de systematische tegenwerking van het werk van maatschappelijke organisaties, burgeractivisten, mensenrechtenverdedigers en journalisten voor eens en voor altijd ophouden.”

 

Oxfam roept de internationale gemeenschap op om dit historische moment aan te grijpen om het Egyptische volk te steunen in de overgang naar een democratische rechtstaat, die de mensenrechten omarmt, diversiteit respecteert en de fouten uit het verleden aanpakt. Daaronder vallen ook de schendingen van mensenrechten in de achttien dagen van protest. Er moet een eind komen aan corruptie en armoede en uitsluiting moeten worden aangepakt. Alle Egyptenaren, vrouwen, jongeren, de miljoenen armen en de vele werklozen, hebben recht op gelijke kansen.

Bron: Oxfam Novib, 12 februari 2011

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.