Home ActueelPersberichten Europese Commissie legt belastingboete op aan Amazon

Europese Commissie legt belastingboete op aan Amazon

  • 4 oktober 2017

De Europese Commissie heeft zojuist bekend gemaakt dat de Amerikaanse internetreus Amazon circa 250 miljoen euro aan achterstallige belasting moet betalen. Oxfam Novib belastingexpert Johan Langerock:  "Tot we het internationale belastingstelsel drastisch verbeteren, blijft het te makkelijk voor multinationals die alleen maar een hoge winst nastreven, om weinig belasting te betalen. Vooral de armsten van deze wereld betalen daarvoor de prijs. Luxemburg, maar ook Nederland moet dringend de wetgeving aanpassen om een einde te maken aan dit soort agressieve belastingconstructies. Publieke transparantie is nodig over alle belastingafspraken met individuele bedrijven"

Zie voor meer informatie de Engelse persreactie. Oxfam Novib belastingexpert Johan Langerock is beschikbaar voor interviews, contact Jules van Os, persvoorlichting Oxfam Novib, 0651573683.

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.