Home ActueelNieuws Zuid-Sudanees toilet in de Kalverstraat

Zuid-Sudanees toilet in de Kalverstraat

  • 19 november 2013

Het is vandaag World Toilet Day. Dus mogen we even je aandacht voor de noodzaak van goed sanitair en hygiëne? Eén miljard mensen hebben namelijk geen toilet.

Vaak zijn de hygiënevoorzieningen in Zuid-Sudan erg slecht.
Foto:Anko Stoffels/SCA

Je kunt deze week zelf in de Amsterdamse Kalverstraat ervaren hoe het is om je behoefte te moeten doen op een traditionele wc uit Zuid-Sudan. De actie is een initiatief van SCA Hygiene Products (Tork & Edet) en toiletwinkel 2TheLoo en Oxfam Novib.

Slechte hygiëne

Met deze actie proberen wij een beeld te schetsen van de erbarmelijke situatie in Zuid-Sudan. Vaak zijn de hygiënevoorzieningen er slecht en is er geen stromend water. Dit zorgt voor allerlei gezondheidsproblemen. Niet alleen in Zuid-Sudan, één miljard mensen op aarde hebben überhaupt geen wc. En een derde van de wereldbevolking kan alleen over onhygiënische voorzieningen beschikken. Ter vergelijking: meer dan de helft van de Nederlanders heeft twee toiletten in huis.

Bekijk het filmpje op BNDeStem

Bron: Oxfam Novib, 19 november 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.