Home ActueelNieuws Worden jouw centen gebruikt voor vervuilende industrie?

Worden jouw centen gebruikt voor vervuilende industrie?

  • 9 april 2015

Banken en verzekeraars gebruiken jouw geld om te investeren. Maar doen ze dat in vervuilende industrie of in zonne-energie? In dierproeven of biologische landbouw? Op de nieuwe vergelijkingssite Eerlijke Geldwijzer zie je precies wat jouw bank doet met jouw geld. En hoe je dat kunt veranderen.

De Eerlijke Geldwijzer vergelijkt voor jou de grote financiële instellingen van Nederland. Je ziet precies hoeveel zij  investeren in duurzaamheid. Bijvoorbeeld in klimaat, dierenwelzijn, wapens of arbeids- en mensenrechten.

Beter beleid

De Eerlijke Geldwijzer is opgezet door de Eerlijke Bankwijzer en de Eerlijke Verzekeringswijzer. Zij hebben al eerder de kracht van vergelijkingsites aangetoond.  Op hun aandringen hebben veel banken en verzekeraars hun beleid verbeterd, ten gunste van mens en milieu.

De 6 deelnemende organisaties aan de Eerlijke Bank-, Verzekerings- en Geldwijzer zijn Oxfam Novib, FNV, Amnesty International, Milieudefensie, Pax en Dierenbescherming.

Bron: Oxfam Novib, 9 april 2015

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.