Home ActueelNieuws Winter kwelt Syrische vluchtelingen

Winter kwelt Syrische vluchtelingen

  • 13 januari 2015

Samira’s tent is volledig verwoest door een storm. Ze verzamelt hout om haar familie warm te houden. Honderdduizenden Syrische vluchtelingen in Libanon en Jordanië lijden onder de winterstorm die het Midden-Oosten teistert. Tenten storten in, watertanks bevriezen en wegen zijn onbegaanbaar. Veel mensen zijn verstoken van medische hulp, warme kleren en eten. 4 vluchtelingen kwamen om het leven. Uitbreiding van noodhulp is van levensbelang.

Vluchtelingenkampen zijn bedekt door een dikke laag sneeuw. Kinderen springen zigzaggend over ijsplassen. Ze dragen vaak niet meer dan plastic sandalen. Ondertussen proberen de mannen in Zaatari – het grootste vluchtelingenkamp in Jordanië – de tenten sneeuwvrij te maken.

Yehia (51) probeert zijn tent te maken. Hij woont al 3 jaar met zijn gezin in Libanon. Oxfam Novib zorgt ervoor dat vluchtelingen zoals Yehia hun kapotte tenten kunnen herstellen. Ook graven we watergeulen om de tenten zodat ze niet wegspoelen. We zorgen bovendien voor drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Uitbreiding noodhulp voor Syrische vluchtelingen

Syrische vluchtelingen moeten de winter warm doorkomen. Daarom breiden we de noodhulp uit. Ook liggen er evacuatieplannen klaar. Syrische vluchtelingen hebben dringend behoefte aan voedsel, eten en goed onderdak. Help mee en zorg dat vluchtelingen zoals Ayman, Samira en Yehia de winter goed doorkomen.


Bron: Oxfam Novib, 11 januari 2015

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.