Home ActueelNieuws Winnaar PEN Award vrij in afwachting van proces

Winnaar PEN Award vrij in afwachting van proces

  • 26 februari 2016

De Turkse journalist en winnaar van de Oxfam Novib / PEN Award Can Dundar is vrijgelaten. Maar hij is nog niet van de Turkse justitie af.

Can Dundar kreeg begin dit jaar de Oxfam Novib / PEN Award toegekend, maar kon die niet in ontvangst nemen omdat hij werd vastgehouden. Turkije beschuldigt de hoofdredacteur van de krant Cumhuriyet van het verspreiden van geheime informatie en spionage.

De Oxfam Novib / Pen Award is een prijs voor schrijvers en journalisten die onder moeilijke omstandigheden hun pen toch laten spreken en zo bijdragen aan de vrijheid van meningsuiting.

Rechten geschonden

Het Constitutionele Hof oordeelde dat met de arrestatie van Dundar zijn rechten zijn geschonden. ‘We zijn blij dat hij weer vrij is’, reageert Farah Karimi, directeur van Oxfam Novib.

Dundar mag het land echter niet verlaten. Eerder eiste de Turkse justitie al levenslang tegen hem. Dit proces gaat gewoon door en begint 25 maart. Oxfam Novib volgt dit proces nauwlettend.

Bron: Oxfam Novib, 26 februari 2016

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.