Home ActueelNieuws Wapenstilstand in Jemen per direct nodig

Wapenstilstand in Jemen per direct nodig

Jemen oorlog wapenstilstand

De mensen in Jemen kunnen niet nog meer klappen opvangen. Daarom roepen Oxfam en andere humanitaire organisaties in Jemen de vechtende partijen op onmiddellijk de wapens neer te leggen in de hoofdstad Sana’a.

Escalerende gevechten tussen groepen die voormalige President Ali Abdullah Saleh steunen en de Houthi’s,  zorgen ervoor dat burgers in heel Jemen hun huis niet meer uit kunnen, waardoor ze eerder geraakt zullen worden door honger dan door geweld. In het land waar bijna 7 miljoen mensen dreigen te verhongeren is het van groot belang dat er zo snel mogelijk een oplossing wordt gevonden voor deze onhoudbare situatie.

Oxfam’s landendirecteur in Jemen Shane Stevenson voegde daar aan toe: "Het escalerende geweld belemmert onze levensreddende operaties omdat onze medewerkers moeten onderduiken van de bombardementen. De internationale gemeenschap moet druk uitoefenen op beide kampen in dit gevecht om deze verschrikkelijke situatie in Jemen te stoppen."

Na de 23-daagse blokkade van de meest belangrijke havens in Jemen, werden de inwoners van Jemen wederom hard geraakt en laaide het geweld op in Sana'a en andere grote steden. De levens van miljoenen mensen in Jemen waren al in gevaar door de bijna 3 jaar durende oorlog, wat heeft gezorgd voor ernstige tekorten aan voedsel, water en medicijnen.

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.