Home ActueelNieuws Vliegramp Oekraïne

Vliegramp Oekraïne

  • 19 juli 2014

Geschokt en met ongeloof hebben we de afgelopen dagen het nieuws gevolgd over de vliegtuigramp boven Oekraïne.

Foto:Heather McClintock/Oxfam Novib

Het is niet te bevatten wat deze ramp betekent voor de betrokken families en vrienden. Ook voor ons komt de ramp zeer dicht bij, door het verlies van zo veel collega’s op het gebied van Aidsbestrijding, die op weg waren naar de Aids conferentie in Melbourne, om daar te bespreken hoe de strijd tegen Aids nog beter gevoerd kan worden.

In het bijzonder zijn we geschokt door de dood van Lucie van Mens, die bij Oxfam Novib aan de wieg stond van het programma voor Vrouwencondooms dat talloze vrouwen in ontwikkelingslanden behoedt, en nog zal behoeden voor seksueel overdraagbare ziekten en hen zeggenschap geeft over gezinsplanning. Joep Lange was als gerenommeerd Aidswetenschapper betrokken was bij dit project, en zijn partner Jacqueline van Tongeren. Ook van gewaardeerde collega’s Pim de Kuijer en Martine de Schutter van Stop Aids Now moeten wij afscheid nemen.

Wij zullen de collega-organisaties die zo zwaar getroffen zijn door de dood van hun medewerkers zo goed mogelijk bijstaan.

We gedenken, Lucie, Joep, Jacqueline, Pim en Martine, en al die andere unieke mensen die door deze zinloze ramp om het leven zijn gekomen met respect. Ons medeleven gaat uit naar hun dierbaren.

Farah Karimi, algemeen directeur Oxfam Novib

Bron: Oxfam Novib, 19 juli 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.