Home ActueelNieuws Verzekeraars verbeteren maatschappelijk beleid

Verzekeraars verbeteren maatschappelijk beleid

  • 4 november 2014

6 van de 10 grootste verzekeringsgroepen in Nederland hebben het laatste half jaar belangrijke verbeteringen aangebracht in hun investeringsbeleid. Vooral SNS Reaal, Achmea en ASR komen goed uit de bus.

De Eerlijke Verzekeringswijzer checkt het beleid van verzekeringsgroepen op arbeidsrechten.
Foto:Candace Feit/Oxfam Novib

Uit de derde halfjaarlijkse beoordeling van de Eerlijke Verzekeringswijzer blijkt dat het maatschappelijk beleid van 3 van 10 grootste verzekeringsgroepen er beduidend op vooruit is gegaan.

Grote stappen

SNS Reaal (Vivat Verzekeringen) voerde verreweg de meeste verbeteringen door en krijgt daarom op maar liefst 15 van de 20 maatschappelijke onderwerpen betere rapportcijfers. Zo scoort SNS Reaal nu een 9 op ‘belastingen en corruptie’ waar dit eerst nog een 5 was, en een 10 voor arbeidsrechten waar ze eerst een 7 had staan. Achmea’s rapportcijfer voor natuur steeg van een 6 naar een 9, en ASR haalde de hoogste score (10) voor mensenrechten.

De Eerlijke Verzekeringswijzer

Op de eerlijkeverzekeringswijzerl kun je als consument verzekeraars (moederbedrijven en eventuele dochterondernemingen) vergelijken op de scores voor hun duurzaamheidsbeleid en investeringspraktijk. En je kunt ze natuurlijk ook aanschrijven. Samen met jou spoort de Eerlijke Verzekeringswijzer,verzekeraars aan tot meer verantwoorde en duurzame investeringen.

Bron: Oxfam Novib, 3 november 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.