Home ActueelNieuws Veetransport moet diervriendelijker

Veetransport moet diervriendelijker

  • 9 juli 2013

Hoe diervriendelijk is jouw bank? De Eerlijke Bankwijzer onderzocht hoeveel aandacht Nederlandse banken hebben voor het dierenwelzijn tijdens veetransport. Vijf banken scoren een 1. Dat kan beter!

Veetransport moet diervriendelijker
Hoe diervriendelijk is jouw bank?
Foto:Stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming.

Een aantal grote Nederlandse banken heeft financiële relaties met bedrijven die vee transporteren. Van de duizenden dieren die dagelijks worden vervoerd heeft een groot deel last van uitputting, verwondingen, stress, ziekte en uitdroging. Soms met de dood tot gevolg. De Eerlijke Bankwijzer roept de banken op om de bedrijven waarin zij investeren beter te controleren op de diervriendelijkheid van hun veetransport.

Gemma Willemsen, plaatsvervangend directeur Dierenbescherming, zegt: ‘Het is schokkend dat banken zo weinig aandacht hebben voor het welzijn van dieren tijdens transporten. Het wordt hoog tijd dat zij hierin hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Het is niet meer van deze tijd om de transportsector op hun blauwe ogen te geloven.’ Over een jaar onderzoekt de Eerlijke Bankwijzer of de banken hun beleid hebben verbeterd.

Over Eerlijke Bankwijzer

De Eerlijke Bankwijzer  is een initiatief van Oxfam Novib, FNV, Amnesty International, Mileudefensie, Dierenbescherming en IKV Pax Christi.

Bron: Oxfam Novib, 9 juli 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.