Home ActueelNieuws Tv-actie Filipijnen

Tv-actie Filipijnen

  • 12 november 2013

Maandag 18 november organiseren de SHO en diverse Nederlandse omroepen een nationale tv-actie voor de ramp op de Filipijnen.

Foto:Erik de Castro/Reuters

De Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL en SBS6 slaan de handen ineen om aandacht te vragen voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan. Op 18 november besteden publieke en commerciële radio- en tv-zenders aandacht aan de ramp. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is die dag ingericht als actiecentrum.

Nu helpen is van levensbelang

Afgelopen maandag stelde de SHO Giro555 open om geld in te zamelen voor de slachtoffers in de Filipijnen. Miljoenen Filipijnen zijn slachtoffer van de verwoestende tyfoon Haiyan. Dit is één van de grootste catastrofes die de wereld ooit heeft gezien. Complete dorpen zijn van de kaart geveegd en er zijn duizenden dodelijke slachtoffers. Daarom is het van levensbelang dat we nu helpen. Mensen in het rampgebied hebben dringend behoefte aan schoon drinkwater, voedsel, onderdak en medicijnen.

Over de SHO

De Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) is een samenwerkingsverband van Nederlandse hulporganisaties dat bij grote humanitaire rampen gezamenlijk fondsen werft voor hulpverlening aan de slachtoffers van de betreffende ramp. Oxfam Novib maakt deel uit van de SHO.

Lees meer over de gevolgen van de ramp en onze hulp.

Giro555

Dankzij jouw gift op Giro555 kunnen we vele boeren en vissers helpen met de heropbouw van hun bestaan. Zo voorzien we boerengemeenschappen van kettingzagen zodat ze omgevallen bomen kunnen opruimen en opnieuw kunnen gaan zaaien. En krijgen vissers de financiële middelen om nieuwe vissersboten te kopen. Nederlanders hielpen de mensen op de Filipijnen massaal via Giro555. In totaal haalden de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) 36.170.909,41 euro op. 

Blijf steunen

 Samen kunnen we de allerarmsten in de Filipijnen er weer bovenop helpen.

Bron: SHO, 12 november 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.