Home ActueelNieuws Tien miljoen voor strijd tegen ebola

Tien miljoen voor strijd tegen ebola

  • 12 januari 2015

Een consortium van 7 Nederlandse hulporganisaties krijgt 9,9 miljoen euro van de Nederlandse regering voor de bestrijding van ebola. Oxfam Novib leidt het consortium.

Foto:Pablo Tosco/Oxfam

Minister Ploumen voor Ontwikkelingssamenwerking zegde dit bedrag op 9 januari toe tijdens haar bezoek aan Sierra Leone. Dit land is, net als Liberia en Guinee, zwaar getroffen door de ebola-epidemie. De organisaties die de gezamenlijke noodhulp uitvoeren zijn Oxfam Novib, Care Nederland, Cordaid, Plan Nederland, Save the Children, Terre des Hommes en ZOA.

Schoon drinkwater

Hans van der Hoogen, directeur Humanitaire Hulp van Oxfam Novib: ‘Het aandeel van Oxfam bedraagt 775.000 euro. Hiermee zorgen we in Liberia voor schoon drinkwater, toiletten en verantwoorde afvoer van afval in centra voor ebolabehandeling. We voorzien de getroffen bevolking van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.  En we informeren hen over de risico’s van  ebola en het belang van hygiëne.’

Resultaten tot nu toe

Oxfam heeft tot nu toe 1,1 million mensen bereikt met huis-aan-huisbezoeken en andere voorlichtingsacties over ebola. We hebben 14.525 hygiëne-kits uitgedeeld aan gezinnen. En 35 gezondheidsposten voorzien van schoon water, sanitarie voorzieningen en hygiënische hulpmiddelen.

Lees meer over onze acties tegen ebola.

Bron: Oxfam Novib, 9 januari 2015

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.