Home ActueelNieuws Sylvana Simons over ons werk in Tijd voor MAX

Sylvana Simons over ons werk in Tijd voor MAX

  • 31 maart 2014

Kijk woensdag 2 april naar Tijd voor MAX voor een speciale uitzending over Oxfam Novib. Sylvana Simons is te gast. Zij reisde begin maart af naar Senegal om het werk van Oxfam Novib te beoordelen.

Foto:Erwin van den Berg/Oxfam Novib

Sylvana ging langs bij partnerorganisaties in Senegal. Ze zag met eigen ogen hoe ingrijpend de gevolgen van extreme droogte zijn. Zo ontmoette ze Mariama (24) en haar 2 dochters, die bijna elke avond met een lege maag naar bed gaan. Maar Sylvana zag ook hoe Oxfam Novib het verschil maakt. Fatima (16) en haar familie hoeven dankzij hun inzet en onze steun niet meer in honger en armoede te  leven.

Overige gasten

Ook Wendy Vermeulen en Aletta van der Woude zijn 2 april te gast in de uitzending. Wendy is donateur van Oxfam Novib. Ze bezocht onze projecten in Uganda, om te kijken hoe haar bijdrage besteed wordt. Aletta is regiodirecteur Zuid- en West-Afrika en vertelt hoe we voedseltekorten in deze regio aanpakken.

Maak een einde aan honger

‘Geen kind verdient het dagenlang hongerig naar bed te gaan. En geen moeder verdient het met lede ogen toe te moeten zien,’ zegt Sylvana Simons. Sylvana roept je op om ons werk te steunen. Samen kunnen we een einde maken aan honger! 

  • De Oxfam Novib Special wordt op 2 april om 17.35 uur uitgezonden op Nederland 2.
  • De herhaling wordt uitgezonden op zondagochtend 6 april om 08.40 uur op Nederland 2.

Bron: Oxfam Novib, 31 maart 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.