Home ActueelNieuws Sterke vrouwenparticipatie in Egyptische demonstraties

Sterke vrouwenparticipatie in Egyptische demonstraties

  • 3 juli 2013

Tijdens radioprogramma Lijn 1 vertelt Oxfam Novib-medewerker Mirjam van Dorssen over de rol van vrouwen in de Egyptische demonstraties tegen president Morsi, die nu al een jaar aan de macht is.

Foto:REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Presentatrice Naeeda praat met onze landendirecteur Egypte Mirjam van Dorssen, acteur Sabri Saad el Hamus en arabist Petra Stienen over de Egyptische bevolking die in opstand komt tegen president Morsi. Oxfam Novib werkt al 15 jaar in Egypte met 12 partnerorganisaties.

Mirjam van Dorssen: ‘De participatie van vrouwen is heel sterk in deze demonstraties, ondanks het feit dat er zoveel seksuele intimidatie is. Op het Tahrirplein wordt dit systematisch toegepast om vrouwen daar weg te jagen. Het is iets waar vrouwen in Egypte veel mee te maken hebben. We steunen onder meer initiatieven die de vrouwen op het plein beschermen, zodat mannen én vrouwen samen kunnen werken en hun stem laten horen.’

Beluister de hele uitzending

Bron: Oxfam Novib, 3 juli 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.