Home ActueelNieuws Stem voor jouw Europa

Stem voor jouw Europa

  • 29 april 2014

Van 22 tot 25 mei worden overal in Europa verkiezingen gehouden voor het Europees Parlement. Jouw stem telt. Kies op 22 mei voor een eerlijk Europa!

Foto:Suzi O’Keefe/Oxfam

Klimaatverandering. Groeiende armoede. Belastontwijking. Het zijn onderwerpen die de Europese Unie nodig moet aanpakken. Daarom is stemmen belangrijk! Samen met andere Oxfams voeren we de #EuropeWeWant campagne voor een eerlijk Europa.

Belang Europese verkiezingen

Onderschat de rol van de Europese Unie niet. In Brussel worden veel beslissingen genomen die direct van invloed zijn op wat onze Nederlandse regering doet. Het Europees Parlement is bovendien de enige instelling van de EU waar wij de leden van kiezen. Stemmen dus!

Jouw Europa

Nog geen idee welke partij bij jouw Europa past? Ontdek via de Fairkiezingswijzer welke partij jouw standpunten het best vertegenwoordigt. En vergeet niet naar de stembus te gaan op 22 mei!

Wat doet Oxfam Novib?

Wij voeren de druk op bij beleidsmakers. Om ervoor te zorgen dat het Europees Parlement klimaatverandering, groeiende armoede en belastingontwijking echt gaat aanpakken.

Lees meer over het Europa dat wij willen (PDF).

Bron: Oxfam Novib, 28 april 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.