Home ActueelNieuws Stem vóór het vrouwencondoom!

Stem vóór het vrouwencondoom!

  • 19 november 2013

Onze partner Universal Access to Female Condoms (UAFC) is genomineerd voor de Public-Private Partnership Award 2013. Breng je stem uit voor een wereldwijde verspreiding van het vrouwencondoom.

UAFC stimuleert de ontwikkeling en beschikbaarheid van vrouwencondooms.
Foto:Neo Ntsomo/Oxfam Novib

De prijs is een initiatief van ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO). Op deze manier willen zij succesvolle partnerschappen tussen de Nederlandse overheid en particuliere organisaties in het zonnetje zetten.

Aandacht voor vrouwencondoom

Samen met Oxfam Novib zet UAFC zich in om vrouwencondooms beter verkrijgbaar te maken in onder meer Nigera, Kameroen en Mozambique. Dankzij deze condooms kunnen vrouwen zichzelf beschermen tegen  seksueel overdraagbare aandoeningen en ongewenste zwangerschappen. Maar wegens gebrek aan concurrentie zijn deze condooms soms wel 30 keer duurder dan mannencondooms.

Stem mee!

Stem op UAFC! Met jouw hulp kan de organisatie deze mooie prijs winnen. Stemmen kan nog tot en met morgen!


 

Bron: Oxfam Novib, 19 november 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.