Home ActueelNieuws Stem vandaag voor een eerlijk Europa

Stem vandaag voor een eerlijk Europa

  • 22 mei 2014

Vandaag kun je in Nederland stemmen voor het Europees Parlement. Jouw stem telt. Draag bij aan een eerlijk Europa!

Foto:Suzi O'Keefe/Oxfam

Het is hoog tijd dat Europa het oneerlijke belastingstelsel gaat aanpakken. Terwijl burgers steeds meer belasting moeten betalen, kunnen grote bedrijven belasting ontwijken. Arme landen zijn daar de dupe van. Met onze stem kunnen wij ons hier tegen verzetten.

Waarom stemmen?

Wij bepalen wie ons de komende 5 jaar vertegenwoordigen in het Europees Parlement (EP). Zo laten wij zien welk Europa wij willen. Stemmen is dus belangrijk!

Ontdek jouw partij

Weet je nog niet op welke partij je wilt stemmen? Ontdek via de Fairkiezingswijzer welke partijen zich inzetten voor eerlijke kansen voor ontwikkelingslanden. En lees interviews met lijsttrekkers van de Nederlandse politieke partijen.

Europees Parlement ook belangrijk voor jou

De beslissingen van het Europees Parlement zijn ook van invloed op jou! Het EP zorgde er bijvoorbeeld voor dat 1,2 miljoen studenten in Europa op uitwisseling kunnen. Dat er geen 'verborgen' kosten meer bij de prijs van een vliegticket komen. En dat een moeder en vader bij de geboorte van hun kind even lang verlof krijgen.

Het Europees Parlement moet belastingontwijking nú aanpakken. Kies voor een eerlijk Europa. Stem!

Bron: Oxfam Novib, 22 mei 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.