Home ActueelNieuws solidariteits-actie voor Malala

solidariteits-actie voor Malala

  • 16 oktober 2012

Op 9 oktober werd de veertienjarige Malala neergeschoten in Pakistan omdat ze streed voor meisjesonderwijs in haar land. In heel Pakistan worden inmiddels bijeenkomsten gehouden als protest tegen deze aanslag. Oxfam Novib is op vrijdag 12 oktober een solidariteitsactie op Facebook gestart, om Malala en alle andere strijders voor vrijheid, vrede en recht op onderwijs een hart onder de riem te steken.

 
Foto:Tariq Malik/Oxfam

Voor elk gedeeld bericht op Facebook branden de partners van Oxfam Novib van de Peace My Right - campagne in Pakistan een echt kaarsje.

Inmiddels hebben al ruim 5700 mensen aan de online actie meegedaan. Komende week worden alle solidariteitskaarsjes aangestoken in Karachi, tijdens een speciale bijeenkomst. Om Malala en andere dappere campagnevoerders in Pakistan te steunen, ga naar Facebook. Oxfam Novib wil met deze solidariteitsactie aandacht vragen voor het belang van onderwijs voor meisjes in Pakistan.

Laat ook een kaarsje branden en toon je solidariteit met Malala. Doe mee!

Bron: Oxfam Novib, 16 oktober 2012

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.