Home ActueelNieuws SHO publiceren rapport over Giro 555-actie

SHO publiceren rapport over Giro 555-actie

  • 21 december 2012

In de zomer van 2011 bracht de Giro 555-actie 'Honger in de Hoorn van Afrika!' 25 miljoen euro op. De negen hulporganisaties die deelnamen aan de actie boden een jaar lang hulp in Somalië, Kenia en Ethiopië.

Foto:Petterik Wiggers/Oxfam

De Samenwerkende hulporganisaties (SHO) laten het Nederlandse publiek met een eindrapportage weten wat er met de giften is bereikt. Actievoorzitter Verweij bedankt daarin alle gevers: ‘Ondanks de zomervakantie was de actieopbrengst overweldigend. Hartelijk dank voor uw steun!’

complexe situaties

De hulpverlening was niet eenvoudig: de politieke situatie en conflicten in delen van Somalië en de onveiligheid rond vluchtelingenkampen in Kenia zorgden voor tegenslagen en vertragingen. Desondanks hebben de SHO-leden hulp kunnen bieden aan de meest kwetsbaren. Ook nu de opbrengst van de actie volledig is besteed, blijven de SHO-leden actief in de Hoorn van Afrika. Want hoewel de vooruitzichten voorzichtig positief zijn sinds er regenbuien zijn geweest, hebben nog altijd miljoenen mensen onvoldoende voedsel ter beschikking.

Lees meer in het volledige nieuwsbericht of het rapport.

Bron: Oxfam Novib, 21 december 2012

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.