Home ActueelNieuws SHO-bijdrage Syrië is bijna op

SHO-bijdrage Syrië is bijna op

  • 16 juli 2013

De SHO-bijdrage die Oxfam Novib heeft ontvangen om de Syrische vluchtelingen en slachtoffers te helpen, is bijna volledig besteed. We blijven onze partners in Libanon steunen.

Foto: Luca Sola/Oxfam

Op 25 maart startten de Samenwerkende Hulporganisaties, waaronder Oxfam Novib, een actie voor de vluchtelingen en slachtoffers van het geweld in Syrië. Uit de opbrengsten van ‘Help slachtoffers Syrië’ ontving Oxfam Novib 327.552 euro. Hiervan is 282.631 euro besteed aan de hulpverlening voor de Syrische vluchtelingen in Libanon. Dit geld wordt besteed aan voedsel, onderdak, water en sanitaire voorzieningen. Ook als de SHO-bijdrage op is, blijven we vluchtelingen in Libanon steunen. Lees meer over ons werk voor Syrische vluchtelingen.

Hulp blijft nodig

Oxfam Novib-medewerker Vivian Korsten: ‘Dit werk is een enorme uitdaging. Het aantal vluchtelingen dat Libanon binnenkomt, groeit met de dag. De gastgezinnen, dorpen en gemeenschappen lopen vol en hebben moeite iedereen te ontvangen. Ik maak me zorgen over wat er gaat gebeuren als het geld op is, want het einde van de crisis is nog niet in zicht.’

Bedankt!

Mede dankzij jouw bijdrage hebben we samen veel vluchtelingen kunnen helpen. Duizenden Syriërs hebben nu schoon drinkwater, eten en medische hulp. Maar nog niet allemaal. Jouw steun is hierin onmisbaar, dus help mee!
Lees de volledige SHO-rapportage over Syrië

Bron: Oxfam Novib, 16 juli 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.