Home ActueelNieuws Scholieren in actie tegen ongelijkheid

Scholieren in actie tegen ongelijkheid

Scholieren in actie tegen ongelijkheid
Scholieren tijdens Haganum Model United Nations 2017 in Den Haag.
Foto: Gymnasium Haganum

Zo’n 300 internationale scholieren deden dit jaar in Den Haag mee aan Haganum Model United Nations: een simulatie van een VN-vergadering over actuele wereldproblemen zoals extreme ongelijkheid. Wij presenteerden onze campagne tegen extreme ongelijkheid. En juist hiervoor hadden de leerlingen een verrassing.

Haganum Model United Nations, kortweg HagaMUN, is een initiatief van het Haganum Gymnasium in Den Haag. Zo’n 300 internationale scholieren doen jaarlijks mee. Zij simuleren een VN-vergadering en debatteren in het Engels over actuele wereldproblemen zoals extreme ongelijkheid.

Oxfam Novib mocht in de Elandkerk in Den Haag op 10 maart een presentatie geven over onze campagne tegen extreme ongelijkheid. Fantastisch om voor zo’n geïnteresseerden groep te vertellen over ons werk en over de noodzaak om extreme ongelijkheid binnen en tussen landen terug te dringen.

En juist voor deze strijd tegen extreme ongelijkheid hadden de leerlingen €496,- bijeengebracht. HagaMUN bedankt!

 

Doe ook mee aan de strijd tegen extreme ongelijkheid.

Kom in actie of doneer

 

Ontvang nieuws, acties en weetjes van over de hele wereld per mail
privacy
We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.