Home ActueelNieuws Ruim 15 miljoen van Nationale Postcode Loterij!

Ruim 15 miljoen van Nationale Postcode Loterij!

  • 26 januari 2015

Oxfam Novib ontvangt liefst 13,5 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Plús 1.586.463 euro uit de extra trekking voor het project Zaai goed in Zimbabwe. Wij danken alle deelnemers van harte!

Met deze fantastische bijdrage kunnen we miljoenen mensen de kans geven een zelfstandig bestaan op te bouwen. Noodhulp verlenen waar het nodig is. En campagne voeren voor een eerlijker verdeling van de welvaart.

Zaai Goed in Zimbabwe

Voor het project Zaai goed in Zimbabwe ontvingen we een extra bijdrage van 1.586.463 euro. Met betere oogsten willen we ervoor zorgen dat iedereen weer genoeg te eten heeft. We gaan landbouwscholen oprichten  waar boeren leren werken met zelfgekweekte zaden die beter bestand zijn tegen klimaatveranderingen. Dit maakt ze minder afhankelijk van de dure zaden van commerciële bedrijven die vaak slechte oogsten opleveren. 'Fantastisch, deze toekenning. Cruciaal voor biodiversiteit van zaden in Zimbabwe, betere oogsten voor kleine boeren en hogere voedselzekerheid voor de bevolking', reageert Tom van der Lee, directeur Campagnes van Oxfam Novib.

De bijdragen van de Postcode Loterij werden op maandag 26 januari bekend gemaakt op het Goed Geld Gala in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Speciale gast was dokter Dennis Mukwege uit Congo, bekend om zijn hulp aan slachtoffers van seksueel geweld.

Doe mee

De Nationale Postcode Loterij steunt ons al vanaf haar oprichting, nu 26 jaar geleden. Doe je mee, dan maak je kans op mooie prijzen én je bezorgt mensen in ontwikkelingslanden een betere toekomst. Meld je aan!

Bron: Oxfam Novib, 26 januari 2015

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.