Home ActueelNieuws resultaten 2012: oordeel zelf

resultaten 2012: oordeel zelf

  • 25 april 2013

Wat was het resultaat van ons werk in 2012? Wij stuurden vier onafhankelijke Nederlanders op pad om ieder een project te beoordelen. Vandaag presenteren wij hun oordeel in ons jaarverslag 2012.

Verslaggeefster Esther in Rwanda.
Foto:Oxfam Novib

De vier verslaggevers zijn Esther Voorn, Tim Schuil, Marcel Groenewegen en Esther Klein. Zij geven ieder hun oordeel over een van onze projecten. Hierbij keken ze niet alleen naar de resultaten en organisatie van ons werk. Ze zagen ook de dilemma’s waar we in ons werk tegenaan lopen

reis mee door 2012

De vier verslaggevers werden geselecteerd na een oproep op ons online forum Praat Mee. Ze hadden weinig kennis over het werk van Oxfam Novib, maar waren kritisch van geest en zeer gemotiveerd. Esther ontdekte waarom de boeren in Nigeria nu een betere prijs krijgen voor hun cacao. Tim reisde af naar Myanmar en zag hoe mangrovebossen opnieuw worden aangeplant om de kustbewoners te beschermen tegen natuurgeweld. Marcel hoorde de vreugde van Zuid-Sudanese basisschoolmeisjes die dankzij een comfortkit ook naar school kunnen als zij ongesteld zijn. En Esther vraagt zich af of de inwoners van Rwanda ooit het trauma van de genocide in 1994 achter zich kunnen laten. Nieuwsgierig naar hun oordeel? Reis met ze mee door 2012.  

bekijk de resultaten van 2012

Het oordeel van de verslaggevers staat centraal in ons Nederlandse jaarverslag. Daarnaast komen nog tal van andere projecten aan bod die wij zelf voorzien van een stempel: succes, dilemma of mislukking. We laten zien hoeveel mensen we hebben bereikt in 2012, en hoe we ons geld hebben besteed.

oordeel zelf

Dankzij jouw steun kunnen wij werken aan een rechtvaardige wereld zonder armoede. En het is dus ook aan jou om te oordelen over onze resultaten in 2012. Deel je mening op Facebook!

meer weten

Bron: Oxfam Novib, 25 april 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.