Home ActueelNieuws Reactie Oxfam Novib op Miljoenennota

Reactie Oxfam Novib op Miljoenennota

  • 16 september 2014

Oxfam Novib verwelkomt de eenmalige extra middelen voor noodhulp, maar is kritisch over de effecten van de massale bezuinigingen. Farah Karimi, algemeen directeur van Oxfam Novib, reageert op de Miljoenennota.

Foto:James Akena?Oxfam Novib

’Het is heel positief dat het kabinet eenmalig meer geld reserveert voor noodhulp en eerstejaarsopvang van asielzoekers’, zegt Farah Karimi, algemeen directeur van Oxfam Novib. Dit is van groot belang voor mensen die slachtoffer zijn van het grote aantal crisissen in de wereld. Denk aan Zuid-Sudan, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Syrië, Irak, Gaza en Mali.

Bezuinigingen ontwikkelingssamenwerking

‘Maar de eenmalige extra middelen voor noodhulp staan in schril contrast met de bezuinigingen die de komende jaren worden doorgevoerd op het budget voor ontwikkelingssamenwerking. Terwijl het kabinet in de Troonrede aandacht vraagt voor de grote internationale uitdagingen in de wereld, trekt Nederland zich vanaf volgend jaar juist terug als het gaat om structurele opbouw en maatschappelijke ontwikkeling in landen die onze steun dringend nodig hebben. Door bezuinigingen zal het budget voor OS de komende jaren nog veel verder omlaag gaan.’

Bron: Oxfam Novib, 16 september 2014

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.