Home ActueelNieuws Prik een datum voor Syrië

Prik een datum voor Syrië

  • 25 september 2013

Meer dan 100.000 mensen ondertekende onze petitie die oproept tot vredesonderhandelingen over Syrië. Tijd dus voor de volgende stap! Roep Obama en Poetin op om een datum te prikken.

Gisteren organiseerden Oxfam campaigners een stunt voor het VN gebouw in New York. Zij en 100.000 supporters van onze internationale petitie eisen vrede in Syrië.
Foto:Oxfam

Jouw handtekening, en die van ruim 100.000 andere steunbetuigers wereldwijd, geeft aan hoe zeer we zo snel mogelijk vredesonderhandelingen willen over Syrië. De petitie is uitgevoerd door Oxfam, Change.org en Tearfund. Twitter nu mee om ervoor te zorgen dat die onderhandelingen er ook zo snel mogelijk komen.

Diplomatie werkt

Deze mijlpaal is op een kritiek moment bereikt. De recente overeenkomst om Syrië’s voorraden aan chemische wapens te verwijderen, onderhandeld door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, en zijn Russische ambtsgenoot, Sergei Lavrov, laat zien dat de internationale diplomatie rondom Syrië werkt. Tenminste, als wereldleiders zich er toe zetten.

Help wereldleiders hun belofte na te komen

President Poetin en president Obama hadden toegezegd om vaart te maken met een tweede Vredesconferentie in Geneve. Dat moment moet nu komen. Wereldleiders komen deze week samen bij de General Assembly in New York. Wij ontvangen berichten dat Kerry en Lavrov eind deze week met VN secretaris Generaal Ban Ki Moon rond de tafel gaan, om te spreken over een datum voor vredesbesprekingen.

Enige weg

100.000 handtekeningen is ongeveer gelijk aan het aantal mannen, vrouwen en kinderen dat tot nu toe is omgekomen in de Syrische burgeroorlog. De enige weg uit dit bloedvergieten, is prioriteit te geven aan een gezamenlijke politieke oplossing.

Doe mee! Roep via Twitter wereldleiders op om vaart te maken met vredesbesprekingen.

Bron: 25 september 2013, Oxfam

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.