Home ActueelNieuws Prestigieuze prijs voor vrouwencondoom

Prestigieuze prijs voor vrouwencondoom

  • 2 december 2013

Universal Access to Female Condoms Joint Programme (UAFC) heeft een prestigieuze prijs gewonnen voor haar bijzondere samenwerking met de Nederlandse overheid. Hartelijk bedankt voor je stem!

UAFC stimuleert de ontwikkeling en beschikbaarheid van vrouwencondooms.
Foto:Neo Ntsomo/Oxfam Novib

Met het vrouwencondoom kunnen vrouwen zichzelf beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen en ongewenste zwangerschappen. Toch zijn de condooms niet makkelijk te verkrijgen en kosten ze wegens gebrek aan concurrentie soms wel 30 keer zoveel als mannencondooms. UAFC probeert daarom het aantal goedgekeurde vrouwencondooms te verhogen en deze op de markt te krijgen in ondermeer Nigeria, Kameroen en Mozambique. Zo zakt de prijs en kunnen steeds meer vrouwen de condooms kopen.

Over de prijs

De Public-Private-Partnership Award is een initiatief van ministerie van Buitenlandse Zaken en Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO).  Met de prijs zetten ze succesvolle partnerschappen tussen de Nederlandse overheid en organisaties in het zonnetje.

Over UAFC

UAFC is een samenwerkingsverband tussen Rutger WPF, i+solutions, het ministerie van Buitenlandse Zaken en Oxfam Novib.

Bron: Oxfam Novib, 2 december 2013

We gebruiken cookies. Dit doen we om je gepersonaliseerde content en aanbiedingen te tonen, delen via social media mogelijk te maken en om bezoekgedrag te analyseren.